Αναστασιάδης: Θα επιδιώξουμε βελτίωση όρων του μνημονίου

12:35 20/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Βελτίωση όρων του μνημονίου και διασφάλιση ότι οι θυσίες των πολιτών δεν θα παν χαμένες δεσμεύεται ότι θα κάνει πράξη ο υποψήφιος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης. Ταυτόχρονα χαιρέτισε την υπερψήφιση του προϋπολογισμού χθες από τη Βουλή, σημειώνοντας ότι η αντιπολίτευση κράτησε υπεύθυνη στάση και απηύθυνε έκκληση για ενότητα.

Σε

δηλώσεις στα γραφεία του ΔΗΣΥ ο κ. Αναστασιάδης δεσμεύτηκε ότι «αν ο λαός με τιμήσει με την ψήφο μου θα τηρήσουμε ως χώρα μια αξιόπιστη στάση έναντι των δανειστών μας ενώ ταυτόχρονα θα επιδιώξουμε την βελτίωση των όρων εκείνων της δανειακής σύμβασης που πλήττουν το βιοτικό επίπεδο ευάλωτων ομάδων του λαού μας».

Ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι η σχεδόν ομόφωνη ψήφιση του προϋπολογισμού φανερώνει πως οι πολιτικές δυνάμεις συναισθάνονται την σοβαρότητα των στιγμών για την οικονομία και την κοινωνία μας, προσθέτοντας ότι κανείς δεν επιθυμούσε ένα προϋπολογισμό με δύσκολα μέτρα στην κοινωνία, δυστυχώς, όμως πρόσθεσε, « άλλοι άφησαν τα πράγματα να φτάσουν μέχρι εδώ».

«Η στάση της αντιπολίτευσης σε αντίθεση με το τι σε άλλες χώρες συμβαίνει καταδεικνύει την υπευθυνότητα της πολιτικής ηγεσίας έναντι του τόπου, μπροστά στις προκλήσεις εφαρμογής της δανειακής σύμβασης, όλοι ανεξαίρετα πρέπει να έχουμε την τόλμη να αναλάβουμε τις ευθύνες μας», ανέφερε.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος ανέφερε ότι κατανοεί τις ανησυχίες και την αβεβαιότητα των συμπολιτών, πρόσθεσε όμως πως «μόνο αν ενώσουμε δυνάμεις μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση και να ξαναβάλουμε την οικονομία μας σε πορεία ανάπτυξης, μόνο αν συναισθανόμενοι όλοι τις ευθύνες μας , ενώσουμε δυνάμεις, μπορούμε να δώσουμε ελπίδα και προοπτική».

Keywords
Τυχαία Θέματα