Αναστασιάδης: Κάποιοι να εγκαταλείψουν την αδιαφάνεια στο θέμα ΦΑ

22:01 1/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την ευχή να επικρατήσουν εκείνες οι απόψεις, σκέψεις, προβληματισμοί, στο σύνολο της πολιτικής ηγεσίας ώστε να μην υστερήσουμε της αναγκαίας ενότητας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα σοβαρότατα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας, εξέφρασε απόψε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης.

Σε χαιρετισμό του στην εορταστική εκδήλωση της Τοπικής Επιτροπής ΔΗΣΥ Χρυσελεούσας Στροβόλου όπου έκοψε τη βασιλόπιτα στο Σωματείο Κεραυνός Στροβόλου, ο κ. Αναστασιάδης

είπε πως τέτοια προβλήματα είναι ”οι κίνδυνοι για το Κυπριακό, η οικονομία που δυστυχώς μέσα από τις συνεχείς υποβαθμίσεις έχουμε φθάσει στα επίπεδα της ‘ανακύκλωσης’ – για να αποφύγω τη λέξη”.

Την ίδια ώρα, συνέχισε, αυτό που χρειάζεται είναι συλλογική διαχείριση ακόμη και στα θέματα φυσικού αερίου.

”Να εγκαταλείψουν – και θέλω να το τονίσω – κάποιοι την αδιαφάνεια και μακρά της διαβούλευσης ή της ενημέρωσης όσον αφορά τη συνεκμετάλλευση, εκμετάλλευση. Και όταν λέω συνεκμετάλλευση, το μυαλό μου πηγαίνει στο ‘οικόπεδο 12′ με κάποιους άλλους συνειρμούς που οδηγούν σε συμμαχίες, όπως είναι το Ισραήλ, χώρες που μπορούν να προστατεύσουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα”, είπε.

Ο κ. Αναστασιάδης πρόσθεσε πως την ίδια ώρα η προσοχή μας πρέπει να στραφεί στο πώς αντιμετωπίζουμε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας, που είναι το φάσμα της ανεργίας και ιδιαίτερα την ανεργία των νέων.

”Το 1/4 των νέων μας είναι ή βρίσκονται στην αναζήτηση δουλειάς. Αυτό είναι, ίσως, από τα πιο σημαντικά που πρέπει να δούμε με την ελπίδα ότι τις επόμενες μέρες θα έχουμε προτάσεις, ιδέες αλλά και θα δεχτεί η Κυβέρνηση δικές μας ιδέες όσον αφορά τα μέτρα και τα κίνητρα ανάπτυξης. Εύχομαι το συντομότερο να αντιμετωπιστεί δραστικά και αυτό το πρόβλημα”, συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στις προεδρικές εκλογές του 2013, ο κ. Αναστασιάδης είπε πως ”η όποια άλλη αναφορά δεν χρειάζεται”.

”Εχουμε χρόνο μπροστά μας. Εξάλλου το συνέδριο μας είναι στις 11 του μηνός κι εκεί είναι που θα πούμε πολύ περισσότερα και για τις προθέσεις και διαθέσεις”, πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ εξέφρασε τα συγχαρητήρια του ”γιατί πραγματικά η παρουσία, η έντονη δραστηριότητα των μελών της Τοπικής Επιτροπής ΔΗΣΥ Χρυσελεούσας έδωσε το σημαντικό προβάδισμα τόσο όσον αφορά στην πετυχημένη προσπάθεια εκλογής του Δημάρχου Λάζαρου Σαββίδη και γενικότερα στους Δημοτικούς μας Συμβούλους”, στο Στρόβολο.

”Το γεγονός ότι καταγράψαμε μια από τις σημαντικότερες νίκες σε όλη τη διάρκεια της παρουσίας μας ως πολιτική παράταξη φτάνοντας στο 39,2%, νομίζω ότι δεν αποτελεί παρά δικαίωση μιας συνεπούς, μετριοπαθούς πολιτικής, μακριά από λαϊκισμούς, μηδενισμούς προσπαθώντας, ενώνοντας δυνάμεις να δημιουργήσουμε προοπτικές μέσα από συγκεκριμένες και συγκροτημένες πολιτικές προτάσεις έτσι ώστε να υπηρετήσουμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πατρίδα μας”, είπε καταλήγοντας ο κ. Αναστασιάδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα