Αναστασιάδης: ”Ανεγκέφαλοι ηγέτες”, ”συνωμότες”, ”θρασύδειλοι”

16:05 9/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Σε «ανεγκέφαλους ηγέτες», «συνωμότες», «νοσηρούς εγκεφάλους» και «θρασύδειλους», αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, σχολιάζοντας τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το πόρισμα της Αστυνομίας για την τραγωδία στο Μαρί, το οποίο θεωρεί πως έγινε καθ’ υπόδειξη.

Σε δηλώσεις του στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε πως ”οι νοσηροί εγκέφαλοι,

θλίβομαι να πω ότι – χάριν των σκοπιμοτήτων και της δημιουργίας της εικόνας ότι ‘αμφισβητείται το πόρισμα Πολυβίου, αμφισβητείται και το πόρισμα της Αστυνομίας’ – οι θρασύδειλοι είχαν το θράσος να εμπλέξουν νεκρούς που έδωσαν τη ζωή τους εξαιτίας της δικής τους εγκληματικής αμέλειας, να τους εμπλέξουν και να προσπαθήσουν να τους αποδώσουν ευθύνες”.

”Είναι θλιβερό το κατάντημα και διερωτώμαι πού οδηγείται ο τόπος με ανάλογα ανεγκέφαλους ηγέτες”, δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης και πρόσθεσε ότι, ”κάποιοι αχρείοι ας περιοριστούν στις ευθύνες τους και ας επιτέλους τις αναλάβουν. Η δημιουργία τεχνηέντως κρίσης ή αμφισβήτησης δεν ωφελεί κανένα, αλλά αντίθετα, καλλιεργεί την απαρέσκεια, την απαξίωση και πολλές φορές το μίσος”.

Ερωτηθείς κατά πόσο πιστεύει ότι το αποτέλεσμα του πορίσματος της Αστυνομίας έγινε καθ’ υπόδειξη, απάντησε ”χωρίς αμφιβολία” και διερωτήθηκε ”πώς είναι δυνατό να αποδίδονται ευθύνες στον πλοίαρχο Ιωαννίδη ή στον υπεύθυνο του στρατοπέδου, τον Λάμπρου, οι οποίοι ποτέ δεν προσκλήθηκαν να παραστούν, ακόμη και τις τελευταίες ημέρες, όταν κάποιοι εκ Λευκωσίας έκαναν τις πραγματογνωμοσύνες ή τις έρευνες”.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ επιβεβαίωσε συνάντηση του με αντιπροσωπεία των αφυπνισμένων πολιτών, οι οποίοι, όπως είπε, ζήτησαν πεντάλεπτη συνάντηση για να του επιδώσουν υπόμνημα στο οποίο αξιώνουν αυστηρό ψήφισμα της Βουλής.

Στις επικρίσεις γύρω από αυτή τη συνάντηση, ο κ. Αναστασιάδης είπε ”ας αφήσουν τις συνομωσίες οι συνωμότες και ας αφήσουν τα πραξικοπήματα εκείνοι που έχουν εμπεδώσει το πολιτικό πραξικόπημα σε αυτόν τόπο με την εμμονή τους να μένουν γαντζωμένοι στην εξουσία”.

Οι δηλώσεις Αναστασιάδη έγιναν μετά το μνημόσυνο και το τρισάγιο των θυμάτων της τραγωδίας Α. Ιωάννίδη, Κλ. Κλεάνθους, Χρ. Χριστοφόρου, Μ. Χριστοφόρου και Α. Χαραλάμπους, στο κοιμητήριο Σφαλαγγιώτισσας.

Keywords
Τυχαία Θέματα