Ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου της Λάρνακας

16:05 20/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η πολιτική για κλείσιμο των διυλιστηρίων στη Λάρνακα πρέπει να ολοκληρωθεί με τη μετακίνηση και αποθήκευση των καυσίμων αλλού, προκειμένου να δημιουργηθούν προϋποθέσεις στην πόλη να αναπτύξει με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο το παραλιακό της μέτωπο, δήλωσε σήμερα ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας.

Σε δηλώσεις ύστερα από περιοδεία στη Λάρνακα, ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας είχε συναντήσεις με το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο ενώ συναντήθηκε και με επικεφαλής διαφόρων δημοσίων υπηρεσιών όπως το Κεντρικό Ταχυδρομείο και το Κτηματολόγιο.

Το

απόγευμα, πρόσθεσε, θα συναντηθεί με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λάρνακας για να ακούσει τις απόψεις και τα σχέδια του Επιμελητηρίου για την ανάπτυξη της πόλης και επαρχίας και να εκφράσει και τις δικές του απόψεις «για το πώς θα μπορούσε μέσα σε σύντομο χρόνο να θέσουμε ξανά την Κύπρο και την κυπριακή οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης για να αποφύγουμε μια βαθύτερη κρίση».

Ερωτηθείς σχετικά με τη συνάντηση που είχε με το Δήμαρχο Λάρνακας, ο Γιώργος Λιλλήκας απάντησε πως «έχει θέσει και τις προτεραιότητες της Λάρνακας αλλά εκφράσει ταυτόχρονα και την απογοήτευση του Δήμου για τις αποκοπές των κονδυλίων ιδιαίτερα για μια σειρά από αναπτυξιακά έργα”.

Η άποψή μου, συνέχισε, είναι ότι «θα πρέπει να μειώσουμε τον αριθμό των Δήμων, μέσα από μια ολοκληρωμένη μελέτη έτσι ώστε όσοι Δήμοι παραμείνουν να είναι βιώσιμοι, αφού πρώτα γίνει συμπλεγματοποίηση των υπηρεσιών με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρουμε στους Δημότες αλλά και η μείωση του κόστους αυτών των υπηρεσιών».

Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι «πρέπει να υπάρχει μια ενιαία και ολοκληρωμένη πολιτική από μέρους του κράτους στήριξης της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά παράλληλα ισότιμη ή ισομερής πολιτική ανάπτυξης όλων των Δήμων και όλων των επαρχιών. Η ανισοσκέλεια που παρουσιάζεται αυτή τη στιγμή περισσότερο δημιουργεί προβλήματα όχι μόνο εκεί που υπάρχει έλλειψη ανάπτυξης αλλά και στο σύνολο της οικονομίας».

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι στη Λάρνακα υπάρχει έλλειψη ανάπτυξης, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι «η Λάρνακα παρ’ ότι έχει πολλά πλεονεκτήματα ιδιαίτερα λόγω του αεροδρομίου, πλεονεκτήματα που αν αξιοποιηθούν σωστά της δίνουν ένα προβάδισμα για κάποια άλλα αναπτυξιακά ή μελλοντικά έργα, εντούτοις έχει ακόμα δυνατότητες ανάπτυξης».

Πρόσθεσε ότι σήμερα με το Δημοτικό Συμβούλιο και το Δήμαρχο «συζητήσαμε και το ζήτημα της απομάκρυνσης των καυσίμων από το χώρο που ήταν τα διυλιστήρια. Η απόφαση για κλείσιμο των διυλιστηρίων είχε ληφθεί επί Υπουργίας μου, ακριβώς και γιατί δεν ήταν συμφέρουσα για την οικονομία η συνέχιση της λειτουργίας του διυλιστηρίου αλλά και για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις στη Λάρνακα να αναπτύξει με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο το παραλιακό της μέτωπο».

Ανέφερε ακόμα ότι «αυτή η πολιτική πρέπει να ολοκληρωθεί, υπάρχουν δυνατότητες νομίζω να μετακινηθούν τα καύσιμα και να αποθηκευθούν αλλ

Keywords
Τυχαία Θέματα