Αναπτύχθηκε 0,3% η ισπανική οικονομία

10:07 14/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ανάπτυξη 0,3% κατέγραψε η οικονομία της Ισπανίας το τέταρτο τρίμηνο του 2013, παρουσιάζοντας ταχύτερη ανάπτυξη από το 0,1% που κατέγραψε το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τον Ισπανό Υπουργό Οικονομίας Luis de Guindos.

«Η ανάκαμψη είναι εύθραυστη, αλλά είναι μια ανάκαμψη», ανέφερε ενώπιον του ισπανικού Κοινοβουλίου.

Η ισπανική οικονομία επέστρεψε στην ανάπτυξη κατά το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου, βάζοντας τέλος σε μια ύφεση που διήρκεσε πέρα των δύο ετών, πλήττοντας τα δημόσια οικονομικά και αφήνοντας εκτός εργασίας ένα στους τέσσερις εργαζόμενους.

Η συντηρητική Κυβέρνηση

της Ισπανίας αναμένει συρρίκνωση της οικονομίας με ρυθμό 1,3% το 2013 και ανάπτυξη 0,7% το 2014, ρυθμός που θεωρείται από πολλούς αναλυτές ως μη ικανοποιητικός για να οδηγήσει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Η Κυβέρνηση, η οποία ανέλαβε την εξουσία τον Δεκέμβριο του 2011, έχει υιοθετήσει μεταρρυθμίσεις που θα καταστήσουν ευκολότερη την αλλαγή των συνθηκών εργασίας, σε μία προσπάθεια να αναζωογονήσει την οικονομία.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποίησε ότι η Ισπανία θα αντιμετωπίσει επιπλέον πέντε χρόνια με ποσοστό ανεργίας στο 25%, εκτός αν υιοθετήσει ακόμη περισσότερες μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένων μέτρων για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να μειώσουν τις αποδοχές, αντί να απολύσουν προσωπικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα