Ανανεώθηκε η κράτηση των δύο υπόπτων του πενταπλού φόνου

18:42 9/8/2012 - Πηγή: OnlyCY
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ανανέωσε σήμερα για άλλες οκτώ μέρες το διάταγμα κράτησης των δύο υπόπτων για τη δολοφονία πέντε ανθρώπων στην Αγία Νάπα.

Η Αστυνομία, όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, εξακολουθεί να συλλέγει στοιχεία για την πρωτοφανή αυτή εγκληματική ενέργεια και το ανακριτικό έργο δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, ενώ οι ύποπτοι εξακολουθούν και κρατούν ερμητικά κλειστό το στόμα και στις μακροσκελείς καταθέσεις τους παρουσιάζουν αντιφάσεις.

Οι δύο ύποπτοι αλλάζουν τις καταθέσεις τους διαφοροποιώντας τους ισχυρισμούς που είχαν δώσει στις ελληνικές Αχές, ότι δηλαδή είχαν έρθει

στην Κύπρο για κοντραμπάντο ναρκωτικών, επιμένοντας τώρα, ότι είχαν έρθει στο νησί για διακοπές. Σε αντίφαση έρχονται και αυτά που κατέγραψαν κάμερες κλειστών κυκλωμάτων που δείχνουν κοντινές λήψεις με ευδιάκριτα τα πρόσωπά τους. Οι ύποπτοι στις καταθέσεις που έδωσαν τοποθετούν τους εαυτούς τους σε διαφορετικά σημεία την ώρα του πενταπλού φόνου, ενώ οι κάμερες καταδεικνύουν άλλα.

Αντιφάσεις εντοπίζονται και στους ισχυρισμούς τους για τα τηλεφωνήματα που έγιναν πριν και μετά τη ρίψη των πυροβολισμών με το πιστόλι τύπου «κλοκ». Διαπιστώθηκε ότι στο τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε ο 29χρονος, είχε ενεργοποιηθεί κάρτα κινητής τηλεφωνίας που επικοινωνούσε από το σημείο του φόνου. Στη σκηνή τοποθετούν τους δύο υπόπτους και οι μέχρι τώρα εξετάσεις DNA σε αποτσίγαρα και αυτές των δακτυλικών αποτυπωμάτων, αν και απομένουν ακόμα αρκετά αποτελέσματα από το Κρατικό Χημείο.

Σημαντικός θεωρείται από την αστυνομία ο ρόλος του υπόπτου 41 χρόνων, που φέρεται να εκτελούσε χρέη οδηγού, ο οποίος στην κατάθεση του αναφέρει ότι την επίμαχη ώρα που διαπράχθηκε το στυγερό έγκλημα, είδε τον 29χρονο ύποπτο να τρέχει σε κατάσταση αλλοφροσύνης και να μπαίνει στο αυτοκίνητο, με το οποίο έφτασαν στο ξενοδοχείο τους μέσα σε 4 λεπτά.

Το ανακριτικό έργο, ανέφερε ο εξεταστής της υπόθεσης, δεν έχει ολοκληρωθεί, αφού υπολείπεται η εξέταση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων καθώς και η αναγνώριση των υπόπτων από έναν μάρτυρα ο οποίος έχει ήδη προς τούτο κληθεί.

Τη διαδικασία ανανέωσης κράτησης παρακολούθησε και ο εργοδότης τριών από τα πέντε θύματα. Οι ύποπτοι παρουσιάστηκαν στο Δικαστήριο με αλεξίσφαιρα γιλέκα, κι ένας από αυτούς ζήτησε νομική αρωγή από το κράτος, διότι είναι άνεργος και δεν έχει περιουσιακά στοιχεία παρά το γεγονός ότι σε διάστημα δύο μηνών, ήρθε στην Κύπρο τρεις φορές.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα