Ανανεώθηκαν τα τουριστικά Διατάγματα

15:24 28/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ανανεώθηκαν για την περίοδο που αρχίζει την 1η Μαρτίου και λήγει την 31η Μαΐου 2014, τα τουριστικά Διατάγματα, βάσει των οποίων τα καταστήματα θα παραμένουν ανοικτά από τη Δευτέρα μέχρι και το Σάββατο και από τις 05:00 το πρωί μέχρι τις 10:00 ή 11:00 το βράδυ, αναλόγως της επαρχίας όπου ευρίσκονται. Κατά την Κυριακή, όλα τα καταστήματα θα μπορούν να λειτουργούν από τις 10:30 το πρωί μέχρι και τις 07:30 το βράδυ.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων σε σημερινή του ανακοίνωση,

η ρύθμιση για τις Κυριακές αποσκοπεί στην παροχή της δυνατότητας εξυπηρέτησης των καταναλωτών από περίπτερα / καταστήματα διαρκούς εξυπηρέτησης, όπως και από τα αρτοποιεία κατά τις πρωινές και νυκτερινές ώρες και κατ’ επέκταση στην αύξηση του κύκλου εργασιών τους.

“Η έκδοση των Διαταγμάτων”, τονίζεται στην ανακοίνωση, “αποτελεί ακόμη ένα μέτρο υλοποίησης της πολιτικής της Κυβέρνησης για αναζωογόνηση της οικονομίας”.

“Στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων”, προστίθεται στην ανακοίνωση, “η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων εξέδωσε και Διάταγμα, με βάση το οποίο εμπλουτίζεται περαιτέρω ο κατάλογος των προϊόντων που μπορούν να διατίθενται από τα περίπτερα/ καταστήματα διαρκούς εξυπηρέτησης”.

Πιο αναλυτικά, τα καταστήματα αυτά, πέραν των υφιστάμενων προϊόντων τους, θα είναι σε θέση να διαθέτουν προς πώληση καθαριστικά οικιακής χρήσης, ρύζι, μακαρόνια, ξύδι και καυσόξυλα.

Παράλληλα και στο ίδιο πλαίσιο, οι επιχειρήσεις αυτές μπορούν να επωφεληθούν των νέων σχεδίων του Υπουργείου, με τα οποία επιχορηγείται η απασχόληση υφιστάμενου και η ενθάρρυνση της απασχόλησης νέου προσωπικού.

Έχει επίσης υπογραφεί και Μνημόνιο Συμφωνίας, παρουσία της Υπουργού Εργασίας, μεταξύ εργοδοτικών οργανώσεων και συνδέσμων του λιανικού εμπορίου, σε σχέση με την απασχόληση στον κλάδο.

Βάσει του Μνημονίου, οι εργοδότες θα συνεχίσουν να καλύπτουν τυχόν νέες ανάγκες τους σε ανθρώπινο δυναμικό με νέες προσλήψεις, ενώ οι εργοδοτικές οργανώσεις επαναβεβαιώνουν για όλες τις υποχρεώσεις τους σε σχέση με τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Για τους υφιστάμενους υπαλλήλους και πιο συγκεκριμένα υπαλλήλους σε καταστήματα, τα οποία δεν ήσαν ανοικτά κατά τις Κυριακές πριν τις 08.07.2013 και ήταν εργοδοτούμενοι πριν την ημερομηνία αυτή, συμπεριλαμβάνεται πρόνοια σύμφωνα με την οποία το εβδομαδιαίο ωράριο των 38 ωρών θα πρέπει να συνεχίσει να κατανέμεται από Δευτέρα μέχρι και Σάββατο, με πληρωμή της υπερωρίας για τις Κυριακές.

Keywords
Τυχαία Θέματα