Ανακοίνωση ΔΗΚΟ για τη μη υποψηφιότητα Χριστόφια

20:17 14/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Δημοκρατικό Κόμμα εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση.

«Η απόφαση του Προέδρου κου Χριστόφια να μην επαναδιεκδικήσει την εκλογή του στις Προεδρικές Εκλογές του 2013 αφορά κυρίως στον ίδιο και πρέπει να γίνει απ’ όλους σεβαστή.

Η διαπίστωση του Προέδρου ότι το Κυπριακό βρίσκεται μακριά από τη λύση του, αφενός δικαιώνει τις εκτιμήσεις του ΔΗ.ΚΟ., αφετέρου, όμως, καθιστά σαφές ότι η μόνιμη τουρκική αδιαλλαξία, η αλαζονεία της ηγεσίας

της και η αναποτελεσματικότητα των Ηνωμένων Εθνών επιτάσσουν μια θαρραλέα και αποφασιστική αναθεώρηση της εθνικής μας στρατηγικής και, ταυτόχρονα, επιβάλουν την ταχύτερη δυνατή δρομολόγηση ενός νέου ολοκληρωμένου σχεδίου διεκδίκησης μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης.

Είναι γνωστές οι διαφωνίες του Δημοκρατικού Κόμματος επί συγκεκριμένων χειρισμών και προτάσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς και οι πολιτικές διαφορές του και σε διάφορους άλλους τομείς πολιτικής.

Το ΔΗ.ΚΟ., όπως και οι υπόλοιπες δυνάμεις του Κέντρου, αποτελούσαν εξ αρχής και πρέπει να συνεχίσουν να αποτελούν θεματοφύλακες των αγώνων για το Κυπριακό και της δικαίωσής τους.

Ενόψει των νέων δεδομένων που δημιουργεί η απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι δυνάμεις αυτές καλούνται να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους και να αναλάβουν πλήρως μαζί με τις ιστορικές τους ευθύνες και όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που χρειάζονται για την άμεση δημιουργία των προϋποθέσεων μιας ευρύτατης εθνικής ανασύνταξης σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό και μιας γενικότερης πολιτικής ανασύνταξης για την υπέρβαση των κακοδαιμονιών που στάθηκαν μέχρι σήμερα εμπόδιο στην εθνική συνεννόηση και στην υπέρβαση της κρίσης του κομματικού συστήματος.

Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη οι μήνες που ακολουθούν να αποτελέσουν παραγωγική περίοδο επιτάχυνσης και οριστικοποίησης των προγραμματικών συγκλίσεων που θα επιτρέψουν στον κυπριακό λαό να πορευθεί προς τις εκλογές του Φεβρουαρίου 2013 με την ενότητα και τη συνείδηση που υπαγορεύει η κρισιμότητα των Προεδρικών εκλογών για το αύριο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Άλλωστε, το παράδειγμα των εξελίξεων στην Ελλάδα μπορεί να είναι προς αυτή την κατεύθυνση ιδιαίτερα διδακτικό. Μόνο μέσα από τη μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική και πολιτική συσπείρωση μπορεί να δημιουργηθεί ένας μεγάλος αξιόπιστος συνασπισμός εξουσίας που θα προλάβει διαλυτικά και παρακμιακά πολιτικά φαινόμενα και θα ξαναγεννήσει ταυτόχρονα την ελπίδα μιας συντεταγμένης και νικηφόρας πορείας προς το μέλλον».

Keywords
Τυχαία Θέματα