Ανακωχή στην πολιτική αντιπαράθεση για την τρόικα

14:42 6/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Κίνημα Οικολόγων – Περιβαλλοντιστών ζητεί ανακωχή στην πολιτική αντιπαράθεση για την Τρόικα και άμεση συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων προς αντιμετώπιση του μνημονίου και καταρτισμό κοινών αντιπροτάσεων.

“Βρισκόμαστε ενώπιον της μεγαλύτερης εθνικής πρόκλησης μετά το 1974″, είπε σε δημοσιογραφική διάσκεψη σήμερα ο Νίκος Παυλίδης, συντονιστής ομάδας νομικών του Κινήματος Οικολόγων – Περιβαλλοντιστών.

“Μιας πρόκλησης”,

πρόσθεσε, “που κατά πολύ υπερβαίνει τα δώματα του Προεδρικού και των Υπουργείων, των διαδρόμων της εξουσίας και των Κεντρικών Επιτροπών των κομμάτων”.

“Η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και η άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτό ορθή διαχείριση της Τρόικας”, είπε ο κ. Παυλίδης, “πρέπει να αποτελεί αντικείμενο συλλογικής σκέψης, διαβούλευσης και απόφασης”.

“Η πολυτέλεια της ανάλωσης σε πολιτικές σκοπιμότητες και κομματικούς διαξιφισμούς”, συνέχισε, “αποτελεί αυτό ακριβώς που σημαίνει: πολυτέλεια, την οποία η κοινωνία και ο κάθε πολίτης δεν μπορεί να σηκώσει, ιδιαίτερα σε μιαν περίοδο ισχνών αγελάδων, όπως αυτή που ο κάθε πολίτης βιώνει”.

“Η Τρόικα βρίσκεται εντός των πυλών” και “η διαφάνεια και η συν-διαβούλευση με τα κόμματα, που θα έπρεπε, λαμβάνοντας  υπ’ όψη και τα όσα προαναφέρθηκαν, να αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο των κυβερνητικών χειρισμών, απέχουν”, είπε.

“Ιδιαίτερη ανησυχία”, δήλωσε ο κ. Παυλίδης, “προκαλούν δημοσιεύματα, που φέρουν την Κυβέρνηση να αναλώνεται σε πόλεμο χαρακωμάτων με την Τρόικα, καθυστερώντας να απαντήσει στις προτάσεις της και να ετοιμάζει την δική της αντιπρόταση, ερήμην των κομμάτων και των παραγωγικών τάξεων της οικονομίας”.

Keywords
Τυχαία Θέματα