Αν. ΚΕ: Η Κυβέρνηση δεν είναι ικανοποιημένη με τους ρυθμούς εξόδου της Τράπεζας Κύπρου από τη διαχείριση

17:02 24/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Κυβέρνηση δεν είναι καθόλου ικανοποιημένη για τους ρυθμούς με τους οποίους επιχειρείται η έξοδος από το καθεστώς διαχείρισης της Τράπεζας Κύπρου, δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι “θα έπρεπε να έχει ήδη επιτευχθεί και να έχει διοριστεί Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής, να έχουν ήδη δοθεί οι μετοχές στους μέτοχους για να μπορέσουν να αποφασίσουν για την τύχη της εταιρείας”.

«Η Κυβέρνηση, από τις αρχές Απριλίου τονίζει σε όλους τους τόνους και είναι ιδιαίτερα πιεστική

στο ότι η Τράπεζα Κύπρου θα πρέπει να εξέλθει το συντομότερο δυνατόν από την κατάσταση της διαχείρισης”, είπε ο κ. Παπαδόπουλος, ερωτηθείς, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, αν υπάρχει κάτι νεότερο στο θέμα της Τράπεζας Κύπρου.

Αναφέροντας ότι “είναι θέμα που παρακολουθούμε και συζητούμε ως Κυβέρνηση με την Κεντρική Τράπεζα και με την Τρόικα”, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι “υπάρχουν προβλήματα – τα αναγνωρίζουμε – άλλα υπερπηδούνται”.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι “δεν θα πρέπει να τίθενται αυτά τα προβλήματα, ίσως, ως δικαιολογία για την καθυστέρηση που παρατηρείται να εξέλθει η Τράπεζα Κύπρου από την εξυγίανση και την διαχείριση”.

Ερωτηθείς αν ο Υπουργός Οικονομικών θα έχει συνάντηση με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας για το θέμα του Εκτελεστικού Διευθυντή της Τράπεζας Κύπρου, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «η Κυβέρνηση, ο Υπουργός Οικονομικών βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, διότι τα θέματα είναι καθημερινά και πολλά» και πρόσθεσε ότι υπάρχει συνεχής διαβούλευση και γι΄ αυτό το θέμα”.

Κληθείς να πει τι θα γίνει τώρα που ο κ. Μιχάλης Κολακίδης δεν αποδέχθηκε το διορισμό του ως Εκτελεστικού Διευθυντή της Τράπεζας Κύπρου, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «μετά την απόσυρση ενδιαφέροντος του κ. Κολακίδη γίνονται άλλες διαβουλεύσεις και ελπίζουμε ότι το ταχύτερο δυνατόν» θα διευθετηθεί το θέμα.

«Το ταχύτερο δυνατόν, το καλύτερο για την οικονομία και τον τόπο», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα