Αμεσα μέτρα για την οικονομία απαιτεί το ΕΥΡΩΚΟ

15:05 23/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

 O Εκπρόσωπος Τύπου του Ευρωπαϊκού Κόμματος Μιχάλης Γιωργάλλας απηύθυνε σήμερα  «δραματική έκκληση προς όλους να εγκαταλείψουν τις σκοπιμότητες και τις εμμονές και να  κατανοήσουν την επείγουσα αναγκαιότητα για λήψη μέτρων για την οικονομία μετά και τη  χθεσινή, νέα προειδοποίηση του Κοινοτικού Επιτρόπου, αρμόδιου για θέματα οικονομίας».

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο κ. Γιωργάλλας είπε ότι «εντός των επομένων είκοσι ημερών,  πρέπει να αποφασιστούν μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης, διαφορετικά θα παρακολουθούμε  ανήμποροι

την πορεία ένταξης της κυπριακής οικονομίας στο μηχανισμό στήριξης».

Ο κ. Γιωργάλλας είπε ότι «αν όλοι συνεχίσουν να οχυρώνονται πίσω από κεκτημένα και να  τορπιλίζουν την προσπάθεια για εξυγίανσης, τότε σύντομα οι μηχανισμοί στήριξης, ανάμεσα σε  άλλα, θα καθορίζουν τους μισθούς και τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων καθώς και τις  υποχρεώσεις του ιδιωτικού τομέα, όπως γίνεται σήμερα στην Ελλάδα».

«Σε είκοσι μέρες πρέπει να υπάρχουν αξιόπιστα μέτρα. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για  πήγαινε – έλα των μέτρων σε Υπουργεία, οργανώσεις και τη Βουλή. Ο διάλογος πρέπει να είναι σύντομος και αποτελεσματικός, χωρίς όρους και εμμονές κεκτημένα άλλων εποχών», είπε ο κ. Γιωργάλλας.

Πρόσθεσε ότι «ο στόχος σήμερα είναι μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου να πειστούν οι Βρυξέλλες ότι η Κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης και εάν δεν γίνει αυτό τότε θα ληφθούν κυρώσεις εις βάρος της Κύπρου με ανυπολόγιστες συνέπειες».

Keywords
Τυχαία Θέματα