Άλλαξαν την υπηκοότητα των φασολιών…από κινέζικα τα έκαναν ελληνικά

11:17 27/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Να εκμεταλλευτεί το κίνημα διάθεσης φθηνών προϊόντων επιχείρησε “έμπορος”, βαφτίζοντας κινέζικα φασόλια για Πρεσπών.
Σε δήμο της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με πληροφορίες, διοχετεύθηκαν πέντε τόνοι φασολιών που βαφτίστηκαν ελληνικά προς τρία ευρώ το κιλό.

Η απάτη αποκαλύφθηκε όταν ένας από τους καταναλωτές που είχε γνώση του φασολιού των Πρεσπών έστειλε δείγμα του προϊόντος στον Αγροτικό Συναιτερισμό Φασολοπαραγωγών Εθνικού Δρυμού Πρεσπών ο “Πελεκάνος”.

“Ο Συναιτερισμός συνεργάζεται με ειδικό

εργαστήριο στη Γερμανία που μπορεί να πιστοποιήσει αν το φασόλι είναι Πρεσπών ή όχι και στην προκειμένη περίπτωση προέκυψε ότι επρόκειτο για κινέζικο”, επισήμανε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φασολοπαραγωγών Εθνικού Δρυμού Πρεσπών “Ο Πελεκάνος”, Νίκος Στεργίου.Ο συγκεκριμένος δήμος, όπως εξηγεί, είχε έρθει σε επαφή με τον Συνεταιρισμό για τη διάθεση του προϊόντος σε χαμηλή τιμή.

“Η πρότασή μας ήταν να διαθέσουμε φασόλια Πρεσπών προς 3,70 ευρώ/κιλό, όσο πουλάμε και στον έμπορο δηλαδή συμπεριλαμβανομένων του ΦΠΑ και των μεταφορικών. Ωστόσο, η τιμή τους φάνηκε ακριβή.
Επιπλέον, δεν είχαμε διασφάλιση για το τι θα γίνει με τυχόν αδιάθετες ποσότητες διότι εμείς θα είχαμε κόψει τις αποδείξεις λιανικής πώλησης και δεν θα μπορούσαμε να δεχθούμε επιστροφές. Έτσι, τελικά δεν προχωρήσαμε”, σημειώνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα