ΑΚΕΛ: Να τοποθετηθεί ο Πρόεδρος αναφορικά με τις δηλώσεις Σαρρή για ιδιωτικοποιήσεις

12:09 2/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το ΑΚΕΛ, διά του Σταύρου Ευαγόρου, δήλωσε ότι αναμένει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τα κόμματα που συμμετέχουν στην Κυβέρνηση να δηλώσουν κατά πόσον συμφωνούν με τις χθεσινές δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ Μιχάλη Σαρρή σε σχέση με το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, προσθέτοντας πως αν δεν το πράξουν «μπορούμε να υποθέσουμε ότι κορόιδεψαν προεκλογικά τον λαό για να υφαρπάσουν τη ψήφο του».

Σε σημερινές του δηλώσεις, ο Αναπληρωτής Κοινοιβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ

Σταύρος Ευαγόρου είπε πως ο κ. Σαρρής με χθεσινές του δηλώσεις αναίρεσε τις προεκλογικές δεσμεύσεις Αναστασιάδη για τις ιδιωτικοποιήσεις, υπενθυμίζοντας πως «στις 14/2/2013 ο κ. Αναστασιάδης διαβεβαίωνε τους εργαζόμενους και τα διευθυντικά στελέχη των Ημικρατικών Οργανισμών ότι «ήταν κάθετα αντίθετος με ιδιωτικοποιήσεις».

«Δυστυχώς», είπε ο κ. Ευαγόρου,«από την πρώτη μέρα της ανάληψης της Προεδρίας ο νέος Υπουργός Οικονομικών φρόντισε να τον διαψεύσει, δηλώνοντας ότι στα χέρια των ιδιωτών οι ημικρατικοί οργανισμοί μπορούν να λειτουργήσουν με λιγότερους εργαζόμενους και πιο χαμηλό κόστος. Προχώρησε μάλιστα τονίζοντας ότι η Κύπρος δεν είναι ουσιαστικά σύγχρονο κράτος αφού οι οργανισμοί κοινής ωφέλειας ανήκουν ακόμα σ’ αυτό».

«Ως ΑΚΕΛ αναμένουμε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τους ηγέτες των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση να δηλώσουν ευθαρσώς κατά πόσο συμφωνούν με τις δηλώσεις Σαρρή περί ιδιωτικοποιήσεων», σημείωσε και πρόσθεσε: «Αν δεν το πράξουν, αβίαστα μπορούμε να υποθέσουμε ότι κορόιδεψαν προεκλογικά τον λαό για να υφαρπάσουν τη ψήφο του».

Όπως είπε ο κ. Ευαγόρου «ματαιοπονούν όσοι από τα στελέχη των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση επιχειρούν να ρίξουν την ευθύνη για τις προθέσεις της κυβέρνησης Αναστασιάδη σε άλλους».

«Οι δηλώσεις Σαρρή τους διαψεύδουν. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Τρόικα ‘εισβάλλει’ ουσιαστικά σε Ημικρατικούς Οργανισμούς με στόχο την καταγραφή των περιουσιακών τους στοιχείων, με τις ευλογίες της κυβέρνησης Αναστασιάδη», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα