Άκαρπη η διερευνητική συνάντηση Τσίπρα-Βενιζέλου

20:42 9/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Άκαρπη απέβη η συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών για το σχηματισμό Κυβέρνησης συνεργασίας στην Ελλάδα, μετά τις εκλογές

της 6ης Μαϊου.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε αναφορικά με τη διαδικασία των διερευνητικών επαφών ότι στην παρούσα φάση «δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε μια λύση, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια», προσθέτοντας ότι «αποκτά νόημα και περιεχόμενο η διερευνητική εντολή που θα λάβω αύριο». Ο κ. Βενιζέλος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση του με τον κ. Τσίπρα ανέφερε ότι η Ελλάδα «χρειάζεται πρωτίστως δύο πράγματα, σταθερότητα και κυβερνητική λύση, να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, οι εκλογές της Κυριακής έδωσαν το μήνυμα ότι οι πολίτες θέλουν η χώρα να μείνει στο ευρώ, προσθέτοντας ότι «σε περίπτωση εξόδου, σημαίνει ότι η χώρα χάνει πολλές δεκαετίες. Σε αυτόν τον άξονα συζήτησα διεξοδικά και σε φιλικό κλίμα με τον κ. Τσίπρα».

Ο κ. Βενιζέλος επανέφερε την πρόταση του προς τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μετάσχει σε μια Κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ, χαρακτηρίζοντας την πρόταση του ΠΑΣΟΚ εφικτή και προσθέτοντας ότι «στόχος μας είναι να πετύχουμε κάτι καλύτερο για τη χώρα, στο πλαίσιο που είχα αναπτύξει. Ως δεύτερη επιλογή, του πρότεινα αν πιστεύει ότι με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια τη χώρα σε καλύτερο σημείο, είμαστε διατεθειμένοι να παράσχουμε τη στήριξή μας. Αρκεί να διασφαλιστεί ότι δεν θα τεθεί σε κίνδυνο η παραμονή της χώρας στο ευρώ κι ότι θα κάνουμε βήματα προς τα εμπρός».

Στην ερώτηση του κ. Τσίπρα αν το ΠΑΣΟΚ είναι διατεθειμένο να μετάσχει σε μία οικουμενική Κυβέρνηση που θα παγώσει τη διαδικασία του Μνημονίου, ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι θα παραλάβει ο ίδιος την διερευνητική εντολή αύριο και θα συνεχίσει την προσπάθεια, λέγοντας ότι «έχουμε υποχρέωση να δώσουμε στη χώρα Κυβέρνηση, να δώσουμε στη χώρα ασφάλεια, ελπίδα και προοπτική» και πρόσθεσε: «Αλίμονο αν πάμε σε τέλμα και αδιέξοδο. Συνεχίζουμε μια προσπάθεια που για εμάς είναι προσπάθεια εθνική. Δεν το κάνουμε με τα μάτια στραμμένα στις επόμενες εκλογές».

Ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ ανέφερε: «είπαμε όχι στον εθνικό διχασμό. Μας ενδιαφέρει το εθνικό μέτωπο. Η χώρα να σταθεί όρθια. Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις να δείξουν αυτό που λένε και δηλώνουν. Κατανοούμε το περιεχόμενο της ψήφου αλλά και τη θετική επιλογή. Κι έχει σημασία η θετική επιλογή να οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα», ενώ κατέληξε λέγοντας ότι «εάν διαμορφώνεται ένας συσχετισμός δυνάμεων που επιτρέπει στον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ να σηκώσουν το βάρος της διαπραγμάτευσης που να εγγυηθεί ότι θα μείνουμε εντός ευρώ, θα το στηρίξουμε».

Πριν λίγο ολοκληρώθηκε η συνάντηση του κ. Τσίπρα και με τον Πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά και αναμένονται δηλώσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα