Αισιοδοξία στο Ιράν μετά τις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα

09:23 1/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αλί Ακμπάρ Σαλέχι δήλωσε ότι οι συνομιλίες της Δύσης με την Τεχεράνη για το πυρηνικό της πρόγραμμα έχουν φτάσει σε «ένα σημαντικό σημείο», εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι σύντομα θα βρεθεί μια λύση.

«Είναι μια σημαντική στιγμή», δήλωσε ο Σαλέχι. «Προσδοκούμε στην εξεύρεση λύσεων που θα είναι ικανοποιητικές και για τις δύο πλευρές. Είμαι πολύ αισιόδοξος».

Οι συνομιλίες μεταξύ των διεθνών δυνάμεων και του Ιράν, σχετικά με το πυρηνικό

του πρόγραμμα, φαίνεται ότι είναι περισσότερο θετικές και εποικοδομητικές τώρα από ότι στο παρελθόν, δήλωσε δυτικός διπλωμάτης, αλλά πρόσθεσε ότι η προθυμία του Ιράν να διαπραγματευτεί σοβαρά, δεν έχει καταστεί ακόμα σαφής, έως ότου ξεκινήσουν οι επίσημες συνεδριάσεις τον Απρίλιο.

«Η συνάντηση αυτή ήταν περισσότερο εποικοδομητική, σε σχέση με το παρελθόν, επειδή οι συμμετέχοντες ήταν επικεντρωμένοι αποκλειστικά στην πρόταση που υπήρχε στο τραπέζι», δήλωσε ο διπλωμάτης στο πρακτορείο Ρόιτερς, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Οι διεθνείς δυνάμεις ελπίζουν ότι το Ιράν θα αντιδράσει θετικά στην πρότασή που παρουσίασαν στις συνομιλίες στην Αλμάτι, δήλωσε την Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν `Αστον.

«Ελπίζω ότι η ιρανική πλευρά θα δει θετικά την πρόταση που παρουσιάσαμε. Στόχος της πρότασης αυτής είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και η εξεύρεση μιας διπλωματικής λύσης στην ιρανική πυρηνική κρίση», τόνισε η `Αστον.

Keywords
Τυχαία Θέματα