Αισιοδοξία Κομισιόν για την ελληνική οικονομία

13:17 16/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Απτά είναι, κατά τον επικεφαλής της ομάδας δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ, τα αποτελέσματα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.

Όπως ανέφερε στην ομιλία του στο Συνέδριο του Economist ο κ. Ράιχενμπαχ, δύο πολύ χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η σημαντική μείωση του εργασιακού κόστους και η αύξηση των εξαγωγών, κυρίως προς χώρες μη ευρωπαϊκές.

Ο

κ. Ράιχενμπαχ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μπορεί να υπάρξει θετική προοπτική καθώς πλέον η ελληνική κυβέρνηση έχει και τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους διαθέσιμους πόρους από τα κοινοτικά κονδύλια παντός είδους ενώ παράλληλα θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.

Αισιόδοξος εμφανίστηκε και ως προς την προοπτική διασφάλισης ρευστότητας στην αγορά καθώς, όπως είπε, πλέον υπάρχει πρόσβαση σε 4 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίας από το ΕΣΠΑ ενώ συμπλήρωσε ότι εντός των επομένων εβδομάδων θα ολοκληρωθεί και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Προανήγγειλε, επίσης, ότι ετοιμάζεται η δημιουργία ενός νέου χρηματοπιστωτικού φορέα στην Ελλάδα, ο οποίος θα λειτουργήσει ως νέο χρηματοπιστωτικό εργαλείο.

Ο Επικεφαλής της ομάδας δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση συνεργάζεται στενά με την Επιτροπή για τη βελτίωση του κλίματος ως προς την πραγματοποίηση επενδύσεων, συμπληρώνοντας ότι στην κατεύθυνση αυτή θα συνεισφέρει τόσο το Κτηματολόγιο όσο και η υιοθέτηση ενός νέου απλοποιημένου φορολογικού κώδικα για τις επιχειρήσεις.

Ο κ. Ράιχενμπαχ κατέληξε λέγοντας ότι η παρούσα κυβέρνηση επιδεικνύει αποφασιστικότητα και ικανότητα στην αντιμετώπιση της κατάστασης και έχει ήδη πετύχει πολλά βήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα