Αισιοδοξία για συμφωνία Cyprus Airways με την κινέζικη εταιρεία Beijing Yi Xiang Da Investment Co Ltd

22:53 5/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συγκρατημένα αισιόδοξος ότι εντός των ημερών οι Κυπριακές Αερογραμμές θα καταλήξουν σε μια κατ` αρχήν συμφωνία με Κινέζους επενδυτές για την εξαγορά της εταιρείας είναι ο Πρόεδρος του ΔΣ του εθνικού αερομεταφορέα Σταύρος Σταύρου.

“Είμαστε αισιόδοξοι, ίσως καταλήξουμε σε μια κατ` αρχήν συμφωνία και μετά θα το πάρουμε βήμα – βήμα”, ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Σταύρου.

Νωρίτερα σήμερα οι ΚΑ ανακοίνωσαν ότι η εταιρεία κινέζικων συμφερόντων

Beijing Yi Xiang Da Investment Co Ltd έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για εξαγορά των ΚΑ και ότι εκπρόσωποι της είχαν επαφές με ιθύνοντες της εταιρείας και με αρμοδίους του Υπουργείου Οικονομικών.

“Ακούγονται πολλά. Θέλω να διευκρινίσω ότι κάναμε δύο συναντήσεις, είμαστε αισιόδοξοι, φαίνεται ότι υπάρχουν προοπτικές. Αν όλα πάνε καλά πιστεύουμε ότι είμαστε κοντά ίσως σε μια κατ` αρχήν συμφωνία”, είπε ο κ. Σταύρου, ο οποίος παρουσιάστηκε όμως επιφυλακτικός μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών.

“Μακάρι να παν όλα καλά, αλλά έχουμε δρόμο ακόμα”, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν έχουν τεθεί όροι από την κινεζική εταιρεία, ο κ. Σταύρου είπε ότι “διαπραγματευόμαστε και στην κάθε διαπραγμάτευση υπάρχουν και απ` τις δύο πλευρές κάποιες απαιτήσεις και κάποιες διαβουλεύσεις”.

Επεσήμανε, εξάλλου, ότι η κινέζικη εταιρεία δεν ήταν η μόνη που ζήτησε στοιχεία για τις ΚΑ. “Στείλαμε στοιχεία σε πολλούς, τα μελέτησαν και συζητούσαμε μέχρι τώρα με αρκετούς επενδυτές που ενδιαφερόντουσαν”, είπε.

“Τώρα είμαστε λίγο πιο κοντά, αλλά μέχρι να πέσουν οι υπογραφές, όπως λέγεται, έχουμε δρόμο ακόμη, και μακάρι να φτάσουμε εκεί”, είπε.

“Είμαστε αισιόδοξοι, έχουμε δρόμο μπροστά μας. Δεν θα πρέπει να υψώνουμε τις ελπίδες, αλλά όπως σε κάθε διαδικασία αυτού του είδους, ξεκινάμε από κάπου και περνάμε πολλά στάδια”, κατέληξε.

———————————–

Έτοιμη για συζητήσεις με στρατηγικό επενδυτή για ΚΑ, δηλώνει η Κυβέρνηση

Την ετοιμότητα της Κυβέρνησης να εμπλακεί σε συζητήσεις με στόχο την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή για τις Κυπριακές Αερογραμμές, εξέφρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης.

Ο κ. Στυλιανίδης κλήθηκε σήμερα να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι οι ΚΑ είναι κοντά σε συμφωνία με Κινέζο επενδυτή. Αργότερα η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση ότι εταιρεία κινέζικων συμφερόντων, η Beijing Yi Xiang Da Investment Co Ltd, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για εξαγορά των Κυπριακών Αερογραμμών

“Η Κυβέρνηση, είναι γνωστό, ότι αντιμετωπίζει ένα μείζον πρόβλημα που αφορά τις Κυπριακές Αερογραμμές. Είναι θέμα που όλοι το γνωρίζουμε, δυστυχώς και αυτό το κληρονομήσαμε, και η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να διαβουλευτεί και να συζητήσει με οποιονδήποτε με στόχο να βρεθεί στρατηγικός επενδυτής. Αυτή είναι η βασική φιλοσοφία της Κυβέρνησης”, ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Σημείωσε όμως ότι η Κυβέρνηση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας το οποίο ενεργεί αφ’ εαυτού με στόχο να βρει διέξοδο και λύση για το μεγάλο πρόβλημα της εταιρείας. “Η Κυβέρνηση ενημερώνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο και περιμένει να δει αυτές τις εξελίξεις και πώς θα δρομολογηθούν, τι αποτελέσματα θα έχουν και θα κρίνει με βάση αυτά τα αποτελέσματα”, είπε.

Ερωτηθείς τι γίνεται με το ζήτημα των αποζημιώσεων του προσωπικού των Κυπριακών Αερογραμμών, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι δεν θα προκαταλάβει τις συζητήσεις που θα γίνουν, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι «στόχος της Κυβέρνησης είναι να μπορέσει να εξασφαλιστεί η εταιρεία ως εταιρεία που συμμετέχει στην προσπάθεια εξυπηρέτησης του ευρύτερου εθνικού συμφέροντος».

Επεσήμανε, επίσης, ότι «η Κυβέρνηση έχει ως βασική της θέση τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Keywords
Τυχαία Θέματα