Αιολικό πάρκο 2,4 μεγαβάτ στο Καμπί τον Φεβρουάριο

11:46 17/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με την άφιξη σήμερα στο λιμάνι Λεμεσού του E-Ship 1 που μεταφέρει ανεμογγενήτριες για την Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης AeroTricity, αναμένεται ότι η εταιρεία θα αποπερατώσει μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου 2012 την Α΄ φάση κατασκευής και ανάπτυξης του αιολικού πάρκου στο Καμπί, ισχύος 2,4 μεγαβάτ, ενώ το 2013 θα ολοκληρωθεί και η Β’ φάση κατασκευής και ανάπτυξης

του αιολικού πάρκου ισχύος 9,6 μεγαβάτ.

Το E-Ship 1, που αποτελεί ένα από τα τεχνολογικά πιο προηγμένα πλοία μεταφοράς στον κόσμο, όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, κατέπλευσε σήμερα στο λιμάνι της Λεμεσού, προκειμένου να παραδώσει ανεμογεννήτριες για το αιολικό πάρκο που κατασκευάζεται από την εταιρία AeroTricity στην επαρχία Λευκωσίας.

Το πλοίο αυτό ανήκει στη τρίτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία ανεμογεννητριών στον κόσμο, την ENERCON GmbH Γερμανίας, χρησιμοποιείται δε για τη μεταφορά εξαρτημάτων ανεμογεννητριών.

Η εταιρεία AeroTricity έχει εγκαθιδρυθεί από το 2003 και δραστηριοποιείται στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και ειδικότερα στη μελέτη, σχεδιασμό και ανάπτυξη αιολικών πάρκων.

Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει σειρά μελετών για την αξιολόγηση της δυνατότητας εκμετάλλευσης του αιολικού δυναμικού σε διάφορες περιοχές ενδιαφέροντος της εταιρείας.

Η AeroTricity είναι μέλος του Συνδέσμου Αιολική Ενέργειας Κύπρου και ο ιδιοκτήτης και Γενικός Διευθυντής της, Χρήστος Κονομής, είναι ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου. Είναι η δεύτερη εταιρεία στην Κύπρο που ικανοποίησε τα κριτήρια και εξασφάλισε άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από την ΡΑΕΚ, καθώς και επιδότηση από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού για κατασκευή του αιολικού πάρκου στην κοινότητα Καμπί στον Φαρμακά επαρχίας Λευκωσίας.

Η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών αναμένεται να ξεκινήσει στις 30 Ιανουαρίου στο έργο κατασκευής αιολικού πάρκου στην κοινότητα Καμπί στην επαρχία Λευκωσίας, το οποίο διευθύνεται από την εταιρία AeroTricity, η οποία ειδικεύεται στην έρευνα και το σχεδιασμό των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης των αιολικών πάρκων.

Η εταιρεία υλοποιεί σήμερα την Α φάση (αποπεράτωση μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου 2012) κατασκευής και ανάπτυξης του αιολικού πάρκου στο Καμπί.

Το E-Ship 1 είναι ένα πλοίο τύπου Flettner με τέσσερα μεγάλα περιστρεφόμενα ιστία (κάθετοι κύλινδροι περιστροφής) που υψώνονται από την γέφυρά του περιστρέφονται χάρη μιας μηχανικής σύνδεσης με τις προπέλες του πλοίου.

Τα τέσσερα ιστία, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της εταιρείας, λειτουργούν με ηλεκτρικό κινητήρα και παρέχουν, μαζί με τον άνεμο, ώθηση συγκρίσιμη με αυτή από συμβατικά πανιά, αλλά δέκα φορές πιο αποτελεσματική.

Επιπλέον, σε συνδυασμό με άλλες νέες δυνατότητες, οι στροφείς έχουν σχεδιασθεί έτσι ώστε να μειώνουν την κατανάλωση καυσίμων και, συνεπώς, σε σύγκριση με τα συμβατικά πλοία, το ποσοστό των ρύπων που μεταφέρονται ανά τόνο.

Το πλοίο αυτό είναι επίσης ασφαλές για το περιβάλλον, καθώς όλες οι δεξαμενές (όπ

Keywords
Τυχαία Θέματα