ΑΗΚ: Επέκταση και σε τραπεζικές εργασίες

17:28 28/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Από την 1η Φεβρουαρίου 2012, η ΑΗΚ θα αρχίσει να προβαίνει στην επιβολή προστίμων και τόκων στις περιπτώσεις απλήρωτων λογαριασμών της.

Σύμφωνα με ενημέρωση που αποστέλλεται στους καταναλωτές, η πολιτική της ΑΗΚ έχει διαφοροποιηθεί, που κάποιος θα μπορούσε να πει ότι ο ημικρατικός αυτός οργανισμός, έχει λάβει άδεια από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου

για άσκηση τραπεζικών εργασιών.

Η τοκογλυφική πολιτική της ΑΗΚ θα περιλαμβάνει (α) επιβολή τόκου για κάθε ημέρα καθυστέρησης στη διευθέτηση του λογαριασμού και (β) πρόστιμο €5.00 από την πρώτη ημέρα της καθυστέρησης ως διοικητικό κόστος.

Για την επιβολή τόκου, το επιτόκιο που θα λαμβάνεται υπόψην είναι το εκάστοτε ενιαίο δημόσιο επιτόκιο υπερημερίας όπως κατά καιρούς καθορίζεται από το υπουργείο Οικονομικών.  Για το έτος 2012, το εν λόγω επιτόκιο καθορίστηκε στο 5% ετήσια.

Όσον αφορά στην επιβάρυνση του προστίμου €5.00, αυτό είναι για οικιακούς διμηνιαίους καταναλωτές , ενώ για μηνιαίους καταναλωτές θα είναι €10.00.

Πέραν των πιο πάνω, ο καταναλωτής επωμίζεται και €25.00 για επανασύνδεση.

Με τα πιο πάνω, λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι η ΑΗΚ ξεχνά ότι είναι ημικρατικός οργανισμός και με αυτό τον τρόπο, αν συνυπολογίσουμε και την πρόσφατη επιβάρυνση του καταναλωτή μετά την έκρηξη στο Μαρί καθώς και το γεγονός ότι πολλοί συμπατριώτες μας είναι άνεργοι αυτοί τη στιγμή, προσπαθεί να δείξει ότι βρίσκεται σε διάσταση με την πραγματικότητα επιβάλλοντας χαράτσια αντί να κατανοήσει τον καταναλωτή όπως αυτός κατανόησε την ΑΗΚ για τη μη παροχή απρόσκοπτης ενέργειας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ως επακόλουθο των μεγάλων ζημιών που είχε υποστεί ο ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός της στο Βασιλικό.

Μαζί με τα πιο πάνω, ας μην ξεχνάμε και το ρεύμα που αγόρασε από τον κατακτητή και μας το επέβαλε με την ετσιθελική της συμπεριφορά παρά τις αντιδράσεις του κόσμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα