Άγνωστα και μετά τη νεκροτομή τα αίτια θανάτου του 2χρονου αγοριού

13:43 9/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Άγνωστα παραμένουν, ακόμα και μετά τη διενέργεια της νενομισμένης νεκροτομής, τα αίτια θανάτου του Θεοδόση Αναστάση, 2μιση χρόνων από την Πύλα, που βρέθηκε χθες το μεσημέρι νεκρός στο κρεβατάκι του σε βρεφοπαιδοκομικό σταθμό στην Κοινότητα.

Σήμερα διενεργήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας από την Ιατροδικαστή Ελένη Αντωνίου η νεκροτομή επί της σορού του μικρού Θεοδόση. Η νεκροτομή έγινε στην παρουσία του Ιατροδικαστή και βουλευτή του ΑΚΕΛ Πανίκου Σταυριανού, ο οποίος εκπροσωπούσε την οικογένεια του μικρού Θεοδόση Αναστάση.

Όπως

δήλωσε ο κ. Σταυριανός ο οποίος παρέστη στην νεκροψία εκπροσωπώντας την οικογένεια του μικρού Θεοδόση, «υπάρχει ένα υπόβαθρο λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος και έχει παρατηρηθεί εγκεφαλικό οίδημα μεταθανάτια σε έδαφος αναπνευστικής λοίμωξης. Στάληκαν από όλα τα όργανα, διάφοροι ιστοί για περαιτέρω διευκρινήσεις από τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις» είπε.

Πρόσθεσε ότι «θα εξεταστεί επίσης το ιστορικό υγείας του παιδιού το οποίο το τελευταίο καιρό είχε κάποια προβλήματα υγείας, όπως βρογχίτιδα. Ταυτόχρονα θα διερευνηθεί κατά πόσον είχε επιπτώσεις στην υγεία του μικρού Θεοδόση, εμβόλιο που είχε κάνει τις τελευταίες δύο εβδομάδες».

Ωστόσο, συνέχισε ο κ. Σταυριανός «τελικά συμπεράσματα θα εξαχθούν μετά τις ιστοπαθολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις».

Υπενθυμίζεται ότι ο μικρός Θεοδόσης που βρισκόταν σε βρεφοπαιδοκομικό σταθμό στην Πύλα, κοιμήθηκε το μεσημέρι με τα άλλα παιδιά όπως γίνεται κάθε μέρα, αλλά όταν γύρω στις τρεις το μεσημέρι η υπάλληλος πήγε για να τον ξυπνήσει αυτός δεν επανερχόταν.

Κλήθηκε αμέσως ο πατέρας του μικρού, ο οποίος μετέφερε με περιπολικό της Αστυνομίας το παιδί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας. Ωστόσο ήταν ήδη πλέον αργά, αφού οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν απλώς το θάνατο του.

Η κηδεία του μικρού Θεοδόση θα γίνει αύριο Παρασκευή στην εκκλησία της Πύλας.

Keywords
Τυχαία Θέματα