Αυξήθηκε 4% το τουριστικό ρεύμα προς την Κύπρο το φετινό καλοκαίρι

18:02 15/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αύξηση τεσσάρων εκατοστιαίων μονάδων κατέγραψε το τουριστικό ρεύμα προς την Κύπρο τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή, που επίσης είχε χαρακτηριστεί επιτυχημένη χρονιά.

Ωστόσο, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες εκτιμούν ότι οι προοπτικές για το χειμερινό τουρισμό δεν είναι ευοίωνες και ζητούν από το κράτος να δώσει κίνητρα στους τουριστικούς πράκτορες του εξωτερικού, με στόχο την αύξηση του τουριστικού ρεύματος το χειμώνα.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών

Πρακτόρων Βίκτωρ Μαντοβάνης, πρέπει να διατεθούν κονδύλια για διαφήμιση, ώστε να υπάρξει προσέλκυση τουριστών και να διατηρηθούν τα ξενοδοχεία ανοικτά και το χειμώνα.
Δεν μπορεί, είπε, στα κατεχόμενα να προσφέρονται περίπου 120 ευρώ κατά κεφαλήν για στήριξη του τουρισμού και στις ελεύθερες περιοχές να διατίθενται ελάχιστα ποσά ή και καθόλου, επειδή μειώθηκε ο προϋπολογισμός του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού.
Επισημαίνεται ότι ποσοστό τουριστών, που δεν μπορεί να καθοριστεί επακριβώς, φθάνει στην Κύπρο μέσω των νόμιμων αεροδρομίων και λιμανιών και καταλήγει στα κατεχόμενα.

Keywords
Τυχαία Θέματα