Αύξηση κερδών κατά 53% ανακοίνωσε η JPMorgan για το δ΄τρίμηνο του 2012

22:42 16/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Αύξηση κερδών κατά 53% για το τέταρτο τρίμηνο του 2012, ανακοίνωσε την Τετάρτη η JPMorgan Chase, με τον αμερικανικό τραπεζικό γίγαντα να παρουσιάζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ρεκόρ εσόδων.

Τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν στα 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια το τελευταίο τρίμηνο του 2012, από 3,7 δισ. δολάρια την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σύμφωνα με την εταιρεία.

Για το σύνολο του έτους, η

JPMorgan εμφάνισε κέρδη ρεκόρ ύψους 21,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από 19,0 δισ. δολάρια το 2011, υπογραμμίζοντας ότι είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που τα κέρδη της ανέρχονται σε επίπεδο ρεκόρ.

Τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 1,39 δολάρια το τέταρτο τρίμηνο και είναι πολύ πάνω από τις εκτιμήσεις της αγοράς για κέρδη 1,16 δολάρια.

“Τα αποτελέσματα της εταιρείας αντικατοπτρίζουν την ισχυρή απόδοση σχεδόν σε όλες τις επιχειρήσεις μας για το τέταρτο τρίμηνο και για το σύνολο του έτους, με ισχυρή αύξηση των χορηγήσεων και των καταθέσεων”, δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan Jamie Dimon.

Η εταιρεία, που αποτελεί βαρύ χαρτί (blue-chip) της Wall Street, αναφέρει επίσης ότι τα έσοδα του τέταρτου τριμήνου ύψους 24,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι αυξημένα κατά 10% από το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, ενώ τα συνολικά έσοδα για το έτος παρέμειναν “αμετάβλητα” στα 99,9 δισ. δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα