Αφγανιστάν: Δέκα νεκροί ως απάντηση στην ταινία για τον Μωάμεθ

07:37 18/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι, οι εννέα αλλοδαποί, σκοτώθηκαν κατά την επίθεση αυτοκτονίας εναντίον μίνι-μπας στο δρόμο που οδηγεί προς το διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Η οργάνωση Χεζμπ-ε-Ισλάμι ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, ανακοινώνοντας ότι αποτελεί απάντηση στην “ταινία που προσβάλλει τον Μωάμεθ”.

“Μία γυναίκα που φορούσε ζώνη με εκρηκτικά ανατινάχθηκε σε απάντηση στην αντι-ισλαμική βιντεοαταινία”, δήλωσε ο Ζουμπαίρ Σεντίκι, εκπρόσωπος της οργάνωσης.

Αστυνομική πηγή δήλωσε ότι οκτώ από τους νεκρούς είναι ξένοι εργαζόμενοι σε διεθνή εταιρεία

ταχυμεταφορών.

Εξάλλου, οι πρόεδροι της Σενεγάλης και της Μαυριτανίας ζήτησαν χθες από κοινού να αποκλεισθεί “η βία ως απάντηση” στη μετάδοση της αντι-ισλαμικής ταινίας “Η Αθωότητα των Μουσουλμάνων”, εκφράζοντας συνάμα τη λύπη τους που οι δημιουργοί της “επιδιώκουν να προκαλέσουν μία σύγκρουση πολιτιστικών παραδόσεων και πολιτισμών”.

Οι Μάκι Σαλ και Μοχάμεντ Ουλντ Αμπντέλ Αζίζ υπέγραψαν κοινή ανακοίνωση μετά την πρώτη επίσημη επίσκεψη στη Νουακσότ του Σενεγαλέζου προέδρου.

Στο κείμενό τους, οι δύο ηγέτες εκφράζουν “την ανησυχία τους για την άνοδο της ισλαμοφοβίας” και καταδικάζουν “κατηγορηματικά την παραγωγή και διάδοση της ταινίας”, που αποτελεί “απαράδεκτη δυσφήμιση του Ισλάμ και των συμβόλων του”.

Μολαταύτα, οι δύο πρόεδροι καλούν την ίδια στιγμή να πρυτανεύσει “η μετριοπάθεια και να αποκλεισθεί η βία ως απάντηση σε αυτού του είδους τις πράξεις, των οποίων οι αυτουργοί επιδιώκουν να προκαλέσουν μία σύγκρουση πολιτιστικών παραδόσεων και πολιτισμών”.

Keywords
Τυχαία Θέματα