Αδιαφάνεια στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα

13:47 19/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για αδιαφάνεια σχετικά με τις αντιπροτάσεις της Κύπρου προς την Τρόικα, κατηγόρησε την Κυβέρνηση ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Ευρωπαϊκού Κόμματος Σταύρος Βιολάρης.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΥΡΩΚΟ, ο κ. Βιολάρης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρου Κυπριανού, διερωτήθηκε

τί είναι που μελετά το ΑΚΕΛ. «Εάν η Κυβέρνηση αποφάσισε ότι θέλει να κρατήσει την πολιτική ηγεσία, άρα και το λαό, στο σκοτάδι και να διαβουλεύεται μόνο με το ΑΚΕΛ, ας έχει και την πολιτική ευθιξία να το ομολογήσει», είπε ο κ. Βιολάρης.

Παράλληλα, ανέφερε ότι το κόμμα του ευελπιστούσε πως η Κυβέρνηση θα άρχιζε διαβουλεύσεις με τα κόμματα και τους κοινωνικούς εταίρους και ότι αυτές οι συζητήσεις θα ήταν παραγωγικές. «Δυστυχώς», όπως είπε, «ουδέν νεώτερο επ’ αυτού. Προφανώς, οι κυβερνώντες ροκανίζουν το χρόνο, για να καταστήσουν την οποιαδήποτε διαβούλευση ενημερωτικού χαρακτήρα και τετελεσμένο γεγονός».

Ο Σταύρος Βιολάρης είπε ότι προκαλούνται εύλογες υποψίες ότι η Κυβέρνηση επιδιώκει την επιδερμική αντιμετώπιση της κρίσης, με στόχο την αποποίηση πολιτικών ευθυνών και την αποφυγή πολιτικού κόστους. «Το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό, θα διαιωνιστεί η αβεβαιότητα και θα επιδεινωθεί η κρίση», πρόσθεσε.

«Η Κυβέρνηση δεν πρέπει να χαραμίσει την τελευταία ευκαιρία που έχει για να αποδείξει ότι εννοεί τις διακηρύξεις περί ενότητας», είπε και κατέληξε: «Η υπευθυνότητα δεν πρέπει να είναι μόνο στα λόγια. Η υπευθυνότητα θα είναι έμπρακτη, αν Κυβέρνηση και κόμματα συμφωνήσουν σε ένα μακρόπνοο προϋπολογισμό, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τις προτάσεις της Τρόικας, θα λαμβάνει υπόψη την κοινωνική ισορροπία και θα στείλει το μήνυμα ότι οι προθέσεις για εξυγίανση της οικονομίας είναι πραγματικές».

Keywords
Τυχαία Θέματα