SFS Group: Ριζικά μέτρα για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της εταιρείας

19:05 2/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Η SFS Group Public Company Ltd, μέσα στα πλαίσια του στρατηγικού της ανασχηματισμού με σκοπό τη δραστική μείωση των λειτουργικών εξόδων του Ομίλου SFS (ο «Όμιλος»), ούτως ώστε να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα του και τα κεφάλαια των μετόχων μέσα στο πολύ δύσκολο οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον

που διανύουμε και προβλέπεται να διανύσουμε τα επόμενα τρία χρόνια, αποφάσισε τα ακόλουθα:

1. Τη διακοπή της προσπάθειας δημιουργίας των δυο Ναυτιλιακών του Ταμείων, λόγω της αλλαγής και επιδείνωσης του επενδυτικού κλίματος διεθνώς και ειδικότερα στη Μέση Ανατολή. Ο Όμιλος θα επανεξετάσει την επαναπροώθηση των Ναυτιλιακών του Ταμείων όταν και εφόσον διαφοροποιηθεί ανάλογα το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον.
2. Αποδέσμευση 14 μελών του προσωπικού.
3. Μείωση του συνολικού ετήσιου μισθού των Εκτελεστικών Διοικητικών Συμβούλων από 25 μέχρι 30%.
4. Μείωση του συνολικού ετήσιου μισθού του υπόλοιπου προσωπικού από 3 μέχρι 15% ανάλογα με το μισθό ενός εκάστου.
5. Ριζική μείωση των υπόλοιπων λειτουργικών εξόδων.

Οι πιο πάνω αποφάσεις κατέστησαν επιβεβλημένες, ούτως ώστε να διασφαλιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα περιουσιακά στοιχεία του Ομίλου μέχρι και την έξοδο της οικονομίας από τη βαθειά και παρατεταμένη κρίση που έχει προκύψει, τόσο λόγω της δυσμενούς κατάστασης της διεθνούς οικονομίας, αλλά και λόγω της αδικαιολόγητης αδράνειας που επεδείχθη για την έγκαιρη λήψη μέτρων αναφορικά με την Κυπριακή οικονομία.

“Είναι με λύπη που ο Όμιλος αναγκάστηκε να προβεί σε μείωση προσωπικού, πράγμα το οποίο αποφεύχθηκε τα τελευταία τρία περίπου χρόνια που διαρκεί η οικονομική κρίση με την προσδοκία βελτίωσης της κατάστασης της οικονομίας, πράγμα που δυστυχώς δεν τελεσφόρησε για τους λόγους που αναφέρθηκαν ανωτέρω”, καταλήγει σχετική ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα