Oικολόγοι:Σκάνδαλο με αστικά απόβλητα

12:38 13/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Κίνημα Οικολόγων χαιρετίζει την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει φρένο σε ένα σκάνδαλο 300 εκατομμυρίων ευρώ για το οποίο είχαμε επανειλημμένα προειδοποιήσει και ζητήσει να παρθούν μέτρα. Τώρα φαίνεται ότι οι καταγγελίες μας -αφού εξετάστηκαν από συμβούλους του Προέδρου και παρουσιάστηκαν σε πρόσφατη σύσκεψη στην οποία συμμετείχε και η Γενική Ελέγκτρια- προωθούνται για πλήρη διερεύνηση.

Εμείς ως Οικολόγοι, σε χρόνο ανύποπτο, είχαμε ενημερώσει άπαντες- Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Βουλή των Αντιπροσώπων, Γενική Ελέγκτρια,

πολιτικά κόμματα κλπ- για τις ύποπτες πτυχές αυτής της υπόθεσης. Με τόλμη μιλήσαμε για ” ελληνική μαφία των ΧΥΤΑ” και για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων από αποφάσεις λειτουργών του Υπουργείου Εσωτερικών.

Επανειλημμένα είχαμε προειδοποιήσει ότι αν υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί του Υπουργείου Εσωτερικών δεν θα εξυπηρετηθεί η κοινωνία, η οικονομία και το περιβάλλον, αλλά τα ύποπτα ιδιωτικά συμφέροντα. Το κόστος αυτής της απάτης θα το επωμιστούν οι δήμοι και οι κοινότητες και κατά συνέπεια οι πολίτες.

Καλούμε τον Υπουργό Εσωτερικών να σταματήσει αμέσως αυτή την ύποπτη διαδικασία και να διατάξει έρευνα για τυχόν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες. Παράλληλα, καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει δυναμικά στην υιοθέτηση μιας πολιτικής μέτρων για άμεσο κλείσιμο των σκυβαλότοπων και διαχείριση των αστικών αποβλήτων στην πηγή, όπως προνοούν οι ευρωπαϊκές οδηγίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα