Iστορικές αποφάσεις τις επόμενες ημέρες για την οικονομία, δηλώνει ο Σ. Μαλάς

19:18 2/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς δήλωσε πως βρισκόμαστε ενώπιον πολύ σημαντικών αποφάσεων όσον αφορά τη διαχείριση και του δημόσιου χρέους αλλά και την ευρύτερη διαχείριση της οικονομίας.

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην ΠΕΟ όπου είχε συνάντηση με την ηγεσία της συντεχνίας, ο κ. Μαλάς είπε πως “θεωρούμε ότι θα παρθούν ιστορικές αποφάσεις τις επόμενες μέρες και εβδομάδες, και είναι υποχρέωση μου να ακούσω τις απόψεις του συνδικαλιστικού κινήματος

και ειδικότερα της ΠΕΟ, διότι αντιλαμβάνεστε ότι μια κοινωνία και ένας υποψήφιος, ο οποίος ενδιαφέρεται κατά κύριο λόγο για τις ασθενέστερες οικονομικά τάξεις των πολιτών θα πρέπει να επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία σε αυτές τις ομάδες συμπολιτών μας διότι οι καιροί είναι δύσκολοι”.

Συζητήσαμε τρόπους, ανέφερε, έτσι ώστε να διαχειριστούμε με αποτελεσματικό τρόπο την κρίση στα δημόσια οικονομικά αλλά επίσης να διαχειριστούμε σε βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο στάδιο την ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας, η οποία θεωρούμε είναι και το μεγάλο ζητούμενο, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της οποιασδήποτε χρηματοδότησης του κράτους.

Είπε πως η πολιτική της αυστηρής λιτότητας έχει αποδείξει, με τη μέχρι τώρα πρακτική, ότι δεν έχει επιλύσει προβλήματα, έχει δυσχεράνει και την καθημερινή ζωή του πολίτη αλλά επίσης έχει επιβραδύνει και ισοπεδώσει την οποιαδήποτε προοπτική ανάπτυξης των οικονομιών και το έχουμε δει και στην Ελλάδα, το έχουμε δει και σε άλλες χώρες.

Συνεπώς, συνέχισε, οι οποιεσδήποτε αποφάσεις, οι οποίες θα πάρουμε θα πρέπει να διασφαλίζουν τη δυνατότητα οικονομικής ανάκαμψης και να μην οδηγούν σε περαιτέρω οικονομική συρρίκνωση και ύφεση.

Ο ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι με τον Σταύρο Μαλά έγινε ανταλλαγή απόψεων γύρω από τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και την κοινωνία.

Η ανταλλαγή απόψεων, είπε, θεωρώ ότι ήταν πάρα πολύ χρήσιμη, εποικοδομητική και έχουμε διαπιστώσει την ευαισθησία του υποψήφιου Πρόεδρου Σταύρου Μαλά γύρω από τα κοινωνικά και εργασιακά ζητήματα.

“Εχουμε εξηγήσει τις προτεραιότητες που έχει μπροστά του το συνδικαλιστικό κίνημα, τους αγώνες που δίνουμε για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των δικαιωμάτων των μισθών, για να αποκρούσουμε τις επιθέσεις που δέχεται σήμερα το κίνημα των εργαζομένων από τους εργοδότες, οι οποίοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν την κατάσταση της κρίσης και τις δυσκολίες που έχει η οικονομία για να κερδίσουν πλεονεκτήματα σε βάρος των εργαζομένων”, είπε.

Θεωρώ, είπε ο κ. Κυρίτσης, ότι και στο μέλλον αυτή η καλή σχέση, η ανταλλαγή απόψεων, η συναντίληψη που διαπιστώνεται θα συνεχίσει να υπάρχει για το καλό της εργατικής τάξης του τόπου μας.

“Είναι φυσιολογικό από την πλευρά μας να είμαστε με τον Σταύρο Μαλά στο ίδιο μήκος κύματος στις προσεγγίσεις και αναλύσεις. Η ΠΕΟ είναι γνωστό ότι θα δώσει στήριξη ακριβώς σε αυτή τη φιλοσοφία που ξεκινά από τη θέση ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνί

Keywords
Τυχαία Θέματα