Der Spiegel: Στα 2 τρισ. ευρώ υπολογίζεται να ανέλθει το μέγεθος του ESM

19:43 23/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Χώρες της Ευρωζώνης σχεδιάζουν να ενισχύσουν το μέγεθος του ταμείου διάσωσης των υπερχρεωμένων χωρών σε δύο τρισεκατομμύρια ευρώ για να είναι έτοιμο για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αναφέρει κυριακάτικο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού “Der Spiegel”.

Ο σημερινός στόχος για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) είναι 500 δισ. ευρώ, αλλά χώρες της Ευρωζώνης θέλουν να προετοιμαστούν για ενδεχόμενες υποχρεώσεις μεγάλων οικονομιών, όπως της Ισπανίας και της Ιταλίας, αναφέρει το εβδομαδιαίο περιοδικό “Der Spiegel”.

Θα πρέπει να διαμορφωθεί με βάση το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής

Σταθερότητας, που ιδρύθηκε την άνοιξη του 2010 για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης χρέους, αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο δεν επικαλείται οποιασδήποτε πηγές.

Ωστόσο, η πρόταση έχει φέρει την αντίρρηση της Φινλανδίας, η οποία εμπόδισε την έγκαιρη έγκριση του εντός του Eurogroup και θα ήθελε μια τέτοια αλλαγή να εγκριθεί από το εθνικό της κοινοβούλιο, αναφέρει το “Der Spiegel”.

Ο ESM, με κεφάλαια 80 δισ. ευρώ, θα τεθεί σε ισχύ το επόμενο έτος ως ένα “τείχος προστασίας” και δανειστής έσχατης ανάγκης προς τις υπερχρεωμένες χώρες και τις τράπεζες.

Keywords
Τυχαία Θέματα