34 πρόσωπα καταγγέλθηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλης

16:22 29/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνολικά 34 πρόσωπα εντοπίστηκαν χθες να οδηγούν με ποσοστό αλκοόλης πέραν του επιτρεπόμενου ορίου, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, ο οποίος είπε ότι χθες, κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, διεξήχθηκαν 591 έλεγχοι από πλευράς του ουλαμού τροχαίας Αρχηγείου Αστυνομίας και των Αστυνομικών Διευθύνσεων παγκύπρια.

Ο κ. Αγγελίδης είπε ότι κατά τη διάρκεια των ελέγχων από πλευράς Αστυνομίας έγιναν επίσης 289 καταγγελίες για διάφορα άλλα θέματα.

Αναφέρθηκε σε δύο συγκεκριμένες υποθέσεις.

Στην πρώτη δύο πρόσωπα ηλικίας 37 χρόνων από τη Λευκωσία

και τη Λεμεσό είχαν εμπλακεί σε τροχαία δυστυχήματα και κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων διαπιστώθηκε ότι ο μεν πρώτος οδηγούσε στη Λευκωσία με ποσοστό αλκοόλης 84 χιλιοστόγραμμα αντί 22 που είναι το επιτρεπόμενο όριο και ο δεύτερος στη Λεμεσό με 85 χιλιοστόγραμμα αντί 22.

Οι δύο υποθέσεις διερευνώνται.

Ο κ. Αγγελίδης ότι στη Λεμεσό διαπιστώθηκε από την Αστυνομία ότι 18χρονος οδηγούσε όχημα με ταχύτητα 134 χιλιόμετρα αντί 50 που ήταν το επιτρεπόμενο για την περιοχή όριο και εγκατέλειψε τη σκηνή, αφού του έγιναν υποδείξεις από τους επί καθήκοντι αστυνομικούς.

Πρόσθεσε ότι ακλούθησαν εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι το όχημα ανήκει στη μητέρα του.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε ότι ο 18χρονος έδωσε κάποιες εξηγήσεις, κατηγορήθηκε γραπτώς και η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα