11 μέτρα Συμμαχίας Πολιτών για καταπολέμηση ανεργίας

14:21 6/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας πρότεινε σήμερα έντεκα μέτρα για καταπολέμηση της ανεργίας αναφέροντας ότι οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης Αναστασιάδη για επανεκκίνηση της οικονομίας, αποδείχθηκαν τελικά σε άλλο ένα εύηχο, επικοινωνιακό σύνθημα.

Το μόνο που έχει ξεκινήσει και τρέχει με ανεξέλεγκτη ταχύτητα, σημείωσε, είναι δυστυχώς η ανεργία. Επιτέλους η Κυβέρνηση, συνέχισε, πρέπει να σταματήσει να ικανοποιείται με τα εύσημα της Τρόικας και να κοιτάξει τους πολίτες της Κυπριακής κοινωνίας.

Η Συμμαχία Πολιτών προτείνει μέτρα για άμεση μείωση

της ανεργίας. 1- Να αυξηθεί ο έλεγχος των εργοδοτών ώστε να παταχθεί η αδήλωτη εργασία.

2- Να μην παραχωρείται άδεια εργασίας για προσωπικό από τρίτες χώρες σε τομείς που υπάρχουν Κύπριοι άνεργοι. Άδειες εργασίας που λήγουν να μην ανανεώνονται.

3- Η Κυβέρνηση να προχωρήσει σε διαγωνισμό εντός του 2014 για ανέγερση ιδιόκτητων Κυβερνητικών κτιρίων με τη μέθοδο της Κοινοπραξίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Μέθοδος που δεν απαιτεί την οποιαδήποτε Κρατική δαπάνη.

4- Να δοθεί χαλίτικη γη και οικονομική βοήθεια σε άνεργους νέους και γεωπόνους για να ασχοληθούν με τη γεωργική παραγωγή, στηρίζοντας τον τομέα εξαγωγής των προϊόντων τους.

5- Να υπάρξει αυστηρότερη εφαρμογή των Ευρωπαϊκών οδηγιών για περιορισμό των κοινοτικών που θα εγκαθίστανται στην Κύπρο με την καθιέρωση επαγγελματικών προσόντων για πολλά επαγγέλματα.

6- Ενίσχυση του προγράμματος Νεανικής Επιχειρηματικότητας με στήριξη και καθοδήγηση από το Κράτος.

7- Παροχή κινήτρων σε εξειδικευμένες κλινικές του Ισραήλ και άλλων ανεπτυγμένων χωρών και εγκατάσταση τους στην Κύπρο σε κοινοπραξίες με Κύπριους γιατρούς.

8- Παροχή φορολογικών κινήτρων σε Μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις ή συνεταιρισμούς δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας

9- Να αντιμετωπιστεί η γραφειοκρατία με αξιοποίηση και της σύγχρονης τεχνολογίας έτσι ώστε να διευκολυνθούν ξένοι επενδυτές που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην Κύπρο.

10- Η Κυβέρνηση να προσεγγίσει εταιρείες αναπτυγμένων χωρών, παρέχοντας τους εξειδικευμένα κίνητρα με στόχο τη δραστηριοποίηση τους στην Κύπρο, έτσι ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για τους ανέργους πτυχιούχους μας.

11- Να δοθούν φορολογικά κίνητρα σε όσους έχουν καταθέσεις σε Κυπριακές Τράπεζες για επενδύσεις που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και σε όσες εταιρείες επαναεπενδύσουν τα κέρδη τους στην Κυπριακή οικονομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα