Τα foursquare check-ins ομολογούν τις εκπομπές καυσαερίων σας, χάρη στο AMEE Location Footprinter

11:31 6/1/2012 - Πηγή: Gugoo

Πόσο «πράσινοι» είστε; Με άλλα λόγια πόσο αγαπάτε και προσέχετε το περιβάλλον; Στοιχηματίζω ότι οι περισσότεροι από εσάς στα λόγια καλοί είστε, αλλά στις πράξεις… Μία «social» λύση για να ελέγχετε πόσο επιβαρύνετε το περιβάλλον κατά τη διάρκεια των μετακινήσεών σας, ακούει στο όνομα AMEE Location Footprinter (ALF).

Αυτό που ουσιαστικά κάνει το ALF, είναι να υπολογίζει τις αποστάσεις μεταξύ των check-ins σας κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας και, αφού μαντέψει

τι μεταφορικό μέσο χρησιμοποιήσατε, υπολογίζει τις εκπομπές CO2.

Αν σας αρέσει η ιδέα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνδέσετε το foursquare account σας στην εφαρμογή, μέσω της ιστοσελίδας της. Από εκεί και πέρα, σε εβδομαδιαία βάση θα δέχεστε ένα email με πληροφορίες σχετικές με τις μετακινήσεις σας: πόσο χιλιόμετρα διανύσατε και σε τι ποσότητα CO2 αντιστοιχούν αυτά.

Ο σκοπός του ALF είναι φυσικά να δίνει κίνητρο στους χρήστες του, κάθε εβδομάδα να μειώνουν τις εκπομπές ρύπων τους.

Η γνώμη μου; Δε λέω, καλή ιδέα, αλλά η Αχίλειος πτέρνα της εφαρμογής είναι μία: στο ότι μαντεύει τι μέσο χρησιμοποιείται. Στοιχηματίζω ότι θα πέφτει έξω πάμπολες φορές. Αξίζει πάντως να το δοκιμάσετε, είναι δωρεάν και πολύ απλό στη χρήση του. Οπότε, σας εύχομαι ευχάριστα και «πράσινα» check-ins!

Keywords
Αναζητήσεις
cueck καυσαεριων
Τυχαία Θέματα