Ο Chrome νικητής στη μάχη των browsers το περασμένο Σαββατοκύριακο!

19:22 21/3/2012 - Πηγή: Gugoo

Για πρώτη φορά ο Chrome κατάφερε, έστω και για μια μέρα να βρεθεί στην πρώτη θέση, στα σχετικά στατιστικά που μαρτυρούν πόσοι χρήστες επιλέγουν τον κάθε browser κατα την περιήγησή τους στο Internet.

Έτσι την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 ο Chrome κατάφερε να γίνει ο πρώτος σε χρήση browser κατέχοντας μερίδιο 32,7% ενώ ο Internet Explorer

32,5%. Βέβαια, η εικόνα αυτή άλλαξε μια μέρα μετά, τη Δευτέρα 19/3, όταν ο IE ανέβηκε στο 35% και ο Chrome έπεσε στο 30%. Ο  chief executive της StatCounter δηλώνει ότι «Τα Σαββατοκύριακα, όταν οι χρήστες είναι ελεύθεροι να επιλέξουν ελεύθερα τον browser που θα χρησιμοποιήσουν, πολλοί απο αυτούς επιλέγουν τον Chrome σε σχέση με τον IE».

Όπως αναφέρει το Reuters, σε μηνιαία ανάλυση, το μερίδιο χρηστών του Chrome ανέβηκε τον Μάρτη στο 31% τον Μάρτιο απο 17% που κατείχε ένα χρόνο πρίν, ενώ ο ανταγωνιστής Internet Explorer έπεσε στο 35%, απο 45%.

Απ΄την άλλη το μερίδιο χρηστών του, δημοφιλή στην Ευρώπη, browser Mozilla Firefox, ανέρχεται στο 25% παγκοσμίως, ενώ στο 7% μετράται ο Safari της Apple και ο Opera βρίσκεται στην 5η θέση με μόλις 2%.

Στα στοιχεία που εξέδωσε η StatCounter, την Τετάρτη, προκύπτουν απο στοιχεία που λαμβάνονται απο 3 εκατομμύρια sites τα οποία και έχουν περισσότερες απο 15 δισεκατομμύρια επισκέψεις μηνιαίως.

Πηγή: Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα