Τους «μάγεψε» ο Διαμαντίδης! (pics)

Ο ισπανικός Τύπος ανακουφίστηκε με τη νίκη της Μπαρτσελόνα, την οποία προσπάθησε να πάρει... μόνος του ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Αναγνώριση «τριφυλλιού», αποθέωση αρχηγού!Ο Ντάνι Άλβες κι η ανανέωση του συμβολαίου του μέχρι το 2015 «έκρυψε» τη χθεσινή αναμέτρηση στα πρωτοσέλιδα των καταλανικών εφημερίδων, οι οποίες, όμως, δεν έκρυψαν το θαυμασμό τους για τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, που ακολουθεί σε αξία το 1-0 της Μπαρτσελόνα.

Η Sport
αναφέρει χαμηλά στην πρώτη σελίδα της πως η Μπαρτσελόνα «πήρε επική νίκη στο Palau», ενώ στο εσωτερικό της έχει για τίτλο: «Η Μπάρτσα υπέφερε, αλλά πήρε το πρώτο». Στη συνέχεια σημειώνει πως «στόχος της να πάει στην Αθήνα με 2-0», για να συμπληρώσει στο κείμενο της: «Κατάφερε να πάρει τη νίκη σε μία αναμέτρηση που είχε τα πάντα, συμπεριλαμβανομένου κι ενός αγωνιώδους τέλους».

Μεταξύ άλλων, ο Μαρτίνεθ Ολιβάρ σημειώνει επίσης πως «ο Παναθηναϊκός είχε ξεκάθαρη στάση, με διαφορετικές άμυνες, ώστε να αποσυνδέσει την επίθεση της Μπαρτσελόνα. Τα κατάφερε. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς κινούνταν αξιοθαύμαστα σε σετ παιχνίδι, ήταν έτοιμη για το επιθετικό ριμπάουντ, οι Αθηναίοι ήταν εκεί. Στηρίχτηκαν στους πόντους του Νίκολας και πάνω απ' όλα στου Διαμαντίδη, που ήταν αυτοκρατορικός! Η Μπάρτσα έπρεπε να σφίξει τα δόντια της για έναν συμπαγή αντίπαλο. Ο Διαμαντίδης είχε τα γαλόνια της εξουσίας. Το διαιτητικό τρίο ανάγκασε τον κόσμο να φωνάξει, ιδίως στο αντιαθλητικό του Σάδα. Ευτυχώς ο Διαμαντίδης ήταν άστοχος στο τελευταίο και μακρινό τρίποντο», ενώ υπάρχει και δήλωση του Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ο οποίος λέει για το χθεσινοβραδινό θρίλερ: «Το σημαντικό είναι να νικάς».

Η Mundo Deportivo, επίσης χαμηλά στο πρωτοσέλιδό της, τονίζει πως «η Μπαρτσελόνα πήρε μία δραματική νίκη απέναντι σε έναν σπουδαίο Παναθηναϊκό», για να περάσει εντός, όπου υπογραμμίζει με τον τίτλο της: «Αγωνία, αλλά πετύχαμε».
Στο κείμενό της προσθέτει πως «Οι Έλληνες σχεδόν έκαναν την έκπληξη με ένα τρελό τελευταίο λεπτό. Η Μπάρτσα είχε πίεση κόντρα σε έναν ήρεμο αντίπαλο, που είχε ρυθμό. Ο κόσμος έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Αν οι νίκες αξιολογούνταν βάσει τον βαθμό που υποφέρει κανείς, η χθεσινή είναι πρώτη στην εποχή Πασκουάλ. Υπήρχε αγωνία, αλλά άξιζε τον κόπο. Πλέον το Palau Sant Jordi είναι ένα βήμα πιο κοντά. Τα τελευταία 70'' είναι για σεμινάριο καρδιολογίας. Η ιδιοφυία του Διαμαντίδη κι οι... διαιτητές προσπάθησαν, αλλά όλοι ανάσαναν στο άστοχο τρίποντο στην εκπνοή».

Οι μαδριλένικες Marca και As ήταν απίθανο να προβάλουν μπροστά τη νίκη των Καταλανών, με την πρώτη να σημειώνει εντός πως «η Μπάρτσα υπέφερε», αλλά και πως «ο Διαμαντίδης δεν έφτανε για να υποτάξει το Palau».

«O Παναθηναϊκός βρέθηκε σε θέση να "κλέψει" το πλεονέκτημα έδρας χάρη σε έναν κολοσσιαίο Διαμαντίδη. Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν ίδιος χωρίς εκείνον στο παρκέ. Στο 37'30''επέστρεψε κι όλα άλλαξαν» προσθέτει και συμπληρώνει: «Ο... δολοφονικός πόιντ γκαρντ, όμως, αστόχησε στο τελευταίο σουτ».

Η As, τέλος, έχει για τίτλο «η Μπάρτσα
Keywords
Τυχαία Θέματα