Τόσο πουλάει! Αγοράζεις;

Πόσες φορές, και σε πόσους ανθρώπους πρέπει να επαναλάβει άραγε ο Θόδωρος Ζαγοράκης την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τον Βιειρίνια ;   Ο πρόεδρος του Δικεφάλου ξεκαθάρισε ( στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου, και όχι μόνο ) ότι ο διεθνής πορτογάλος παραχωρείται σε Ελληνική ομάδα μόνο εάν κι εφόσον μπορεί να πληρώσει το ποσό των 12.000.000 ή 13.000.000 ευρώ.

Για την ιστορία να θυμίσω σε όλους ότι το ποσό της ρήτρας στο συμβόλαιο του Αντελίνο Βιειρίνια ανέρχεται στα 15.000.000 ευρώ.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να καταθέσει στον τραπεζικό λογαριασμό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ το ποσό που προαναφέρουμε και αυτόματα να αποκτήσει τα δικαιώματα του Πορτογάλου.

Ποσό υπερβολικό θα μου πείτε για τα δεδομένα, όχι μόνο της Ελληνικής αλλά και της ευρωπαϊκής αγοράς. Υπερβολικό θα πείτε εσείς, εξωπραγματικό θα υπερθεματίσω εγώ. Αυτά όμως είναι τα δεδομένα για τον Βιειρίνια και σε όποιον αρέσουν.

Στο κάτω – κάτω της γραφής γούστο του και καπέλο του Ζαγοράκη  να ορίζει το ποσό για την παραχώρηση ενός ποδοσφαιριστή που ανήκει στην ομάδα που διοικεί. Σε κάθε περίπτωση άλλωστε την τιμή πώλησης την ορίζει αυτός που πουλάει και όχι αυτός που αγοράζει.

Ο αγοραστής μπορεί να κάνει μια προσφορά. Η προσφορά γίνεται ή δεν γίνεται αποδεκτή και η ζωή συνεχίζεται.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ απέρριψε την πρόταση της ΠΑΕ Ολυμπιακός όπως πρώτο αποκάλυψε το απόγευμα της προηγούμενης Παρασκευής τοgazzetta.gr. Δεν έχει σημασία αν οι ερυθρόλευκοι προσέφεραν 2.500.000 ή 3.000.000 ευρώ και τα δικαιώματα του Μήτρογλου.

Αυτό που έχει σημασία, είναι η απόφαση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο έστειλε σε όλους τους υποψήφιους – εγχώριους – μνηστήρες, μήνυνα : “Ο παίκτης στην Ελλάδα δεν πωλείται”, γιατί πολύ απλά καμία ομάδα δεν έχει τη δυνατότητα να προσφέρει τα χρήματα που ζητά ο Δικέφαλος.

Θεωρώ απόλυτα φυσιολογική την επιθυμία του Ολυμπιακού να αποκτήσει τον Βιειρίνια. Είναι θεμιτό μια ομάδα που πρωταγωνιστεί να επιλέγει τους κατά τεκμήριο καλύτερους παίκτες για να ενισχυθεί.

Μέχρι εκεί όμως. Όλα τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση.  Αν δεν θέλω να πουλήσω δεν μπορείς να με αναγκάσεις να το κάνω με το ζόρι. Θέλεις κύριε να αγοράσεις; Θα πληρώσεις!

Για να ολοκληρώσουμε το θέμα η τιμή πώλησης του παίκτη στο εξωτερικό είναι εντελώς διαφορετική. Και είναι απόλυτα λογικό. Είναι εντελώς διαφορετικό να πουλάς έναν παίκτη σε μια ομάδα που την ανταγωνίζεσαι κάθε χρόνο και τελείως διαφορετικό να παραχωρείς ποδοσφαιριστή σου σε μια ομάδα που συμμετέχει σε ένα οποιαδήποτε άλλο πρωτάθλημα.

Πιστεύω ότι αν η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξασφαλίσει ένα ποσό γύρα στα 6.000.000 ευρώ ( από την ευρωπαϊκή ομάδα ) θα τον παραχωρήσει τον Βιειρίνια. Σε διαφορετική περίπτωση ο Αντελίνο θα μείνει στην Τούμπα και σύντομα θα κληθεί να υπογράψει νέο συμβόλαιο.

Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Κλείνοντας θα σας πω ότι ο νεαρός δεν «καίγεται» να φύγει από
Keywords
Τυχαία Θέματα