Τέλος το Football Manager Live

Η Sports Interactive «λυτρώνεται».Το Football Manager Live θα διακόψει την λειτουργία του στα τέλη Μαΐου. Αυτό τουλάχιστον ανακοίνωσε η Sports Interactive μέσω του παιχνιδιού, ενημερώνοντας απλά τους συνδρομητές της, χωρίς να προβεί σε κάποια ανακοίνωση προς τα έξω. Η απόφαση αυτή πάρθηκε πρόσφατα στα ενδότερα της εταιρείας και όχι από την «μαμά-εταιρεία» Sega.

Το παιχνίδι ήταν ουσιαστικά εδώ και καιρό μια «πετσοκομμένη» online έκδοση του Football Manager, η οποία ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2008. Ο λόγος για τον οποίο η SI ανακοίνωσε την διακοπή ήταν λόγω του χαμηλού αριθμού συνδρομητών. Ανέφερε ωστόσο ότι προσπάθησε να προωθήσει το παιχνίδι της μέσω Google, μαζικών e-mail, διαφημίσεις στο Football Manager 2011 και διάφορα άλλα σημεία.

Η Λονδρέζικη εταιρεία παραδέχτηκε ότι έλαβε πολλά e-mail παραπόνων από τους συνδρομητές της, οι οποίοι παρατηρούσαν ότι το παιχνίδι δεν ήταν αυτό που ήθελαν. Οι λόγοι είναι πολλοί και όσοι το έχετε παίξει θα ξέρετε αρκετούς από αυτούς. Καταρχήν, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα το FM Live ανέβηκε χωρίς 3D απεικόνιση (πίσω στις κουκίδες με απλά λόγια). Πέραν αυτού, υπήρχε σοβαρό πρόβλημα τόσο με τις ώρες των αγώνων (όποιος έλειπε από online αγώνα είχε μειονέκτημα αλλά και ποινές), όσο κυρίως με τους τραυματισμούς, για τους οποίους οι developers ισχυρίζονταν ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα ενώ τα screenshots απεδείκνυαν το τελείως αντίθετο!

Υπάρχει όμως και η άλλη όψη του νομίσματος, που λέει ότι με τους κανόνες της σημερινής αγοράς, πολλά MMO έχουν γίνει δωρεάν (κυρίως MMORPG) και που καλώς ή κακώς τα online manager games “κάνουν τον κύκλο τους” κάποια στιγμή.

Οι 8.000 «hardcore» συνδρομητές που υποστήριξαν το παιχνίδι από την αρχή μέχρι το τέλος, σίγουρα θα απογοητευτούν, γι’ αυτό και η Sports Interactive τους έδωσε ένα μεγάλο “ευχαριστώ” για την υποστήριξη. Ως αντίτιμο, θα τους επιβραβεύσει με ένα δωρεάν Football Manager το οποίο θα μπορούν να κατεβάσουν μέσω Steam ή να το δωρίσουν σε φίλο (καθότι ως φανατικοί το πιθανότερο είναι να το έχουν ήδη αποκτήσει).

Το θέμα βέβαια στην όλη υπόθεση είναι ότι η εταιρεία θα μπορέσει να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στα επόμενα Football Manager και να τα αναβαθμίσει σε μεγαλύτερη κλίμακα, κάτι που οι fans του είδους σίγουρα επιθυμούν περισσότερο.


Καθίστε στον Πάγκο
[Με e-mail στο [email protected]]
Στείλτε θέματα προς συζήτηση, screenshots ή απορίες στο παραπάνω e-mail.
Keywords
Τυχαία Θέματα