«Ταπεινή» η Ρεάλ, την κατοχή η Μπάρτσα

Ο Γιάσμινκο Βέλιτς γράφει στο blog για το κλάσικο της Ρεάλ με την Μπαρτσελόνα χαρακτηρίζοντας δίκαιο το αποτέλεσμα ,με την «ταπεινή Βασίλισσα» του Μουρίνιο να μην παρουσιάζεται αδιάβαστη.Δύο πράγματα ήταν σχεδόν δεδομένα πριν ξεκινήσει το χθεσινό παιχνίδι της Ρεάλ με την Μπαρτσελόνα. Το ένα, πως θα συγκρινόταν με αυτό του πρώτου γύρου, όπου η «Μπάρτσα» νίκησε 5-0 και το άλλο πως δεν χώραγε η αμφιβολία για το ποια από τις δύο ομάδες θα παίζει καλύτερα με βασικό κριτήριο την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας.

Σε
ότι αφορά το πρώτο, το χθεσινό παιχνίδι είχε εντελώς διαφορετική εικόνα από το παιχνίδι στο «Καμπ Νου», κυρίως λόγω του τρόπου της προσέγγισης του παιχνιδιού από την πλευρά της Ρεάλ. «Αδιάβαστη» η Ρεάλ στο «Καμπ Νου» με την έννοια πως πίστεψε ότι μπορεί να το παίξει «στα ίσα», έχασε και τα αυγά και τα πασχάλια. Χθες, η Ρεάλ ήταν «ταπεινή», προσέγγισε το ματς όπως το κάνει για παράδειγμα η Σπόρτινγκ Χιχόν εναντίον της Μπαρτσελόνα.

Σε ότι αφορά το δεύτερο, είδαμε και πάλι τον γνωστό Μουρίνιο που δεν τον ενδιαφέρει πόσο όμορφα θα παίζει η ομάδα του αλλά τον ενδιαφέρει αποκλειστικά το αποτέλεσμα. Επέλεξε μια φουλ αμυντική τακτική, τοποθετώντας το «μπλοκ» της ομάδας του σε ένα χαμηλό/μεσαίο ύψος, συνήθως πίσω από την γραμμή του κέντρου με γραμμές κοντά και με συνοχή, δίνοντας την πρωτοβουλία αποκλειστικά στην Μπαρτσελόνα.

Έπεισε τους ποδοσφαιριστές του πως αυτός είναι ο τρόπος να βγάλουν κάτι καλό από το χθεσινό ματς, κάτι που σίγουρα είναι υπερ του, μια που μιλάμε για τους παίκτες με στάτους ανάλογου εκείνου της Μπαρτσελόνα. Θαυμάζω και τους ποδοσφαιριστές της Ρεάλ που σε γεμάτο «Μπερναμπέου» μη συνηθισμένο σε τέτοιες εικόνες, έδειξαν την ταπεινότητα που χαρακτηρίζει τους μεγάλους παίκτες και προσπάθησαν να υλοποιήσουν το σχέδιο στο ακέραιο. Το σχέδιο είχε σαν σκοπό τη νίκη, όχι όμως να «φάνε» όσα λιγότερα γίνεται.

Στόχος του Μουρίνιο ήταν να περιορίζει τα δυνατά σημεία της Μπαρτσελόνα και με γρήγορες μεταβάσεις από άμυνα στην επίθεση να κυνηγήσει το/τα γκολ που θα δώσουν τη νίκη ή ένα θετικό αποτέλεσμα.Η Ρεάλ έπαιξε 4-3-3 (4-1-4-1) εναντίον του κλασικού 4-3-3 της Μπάρτσας, με τρία αμυντικά χαφ στην σύνθεση της και τον Πέπε να ελέγχει το χώρο μεταξύ των δύο γραμμών (της αμυντικής και της μεσαίας γραμμής). Αλόνσο και Κεντίρα στο δικό τους μισό γήπεδο πίεζαν τους Τσάβι – Ινιέστα, ο Πέπε περιόριζε τον χώρο δράσης του Μέισ που αναγκαζόταν να γυρνάει πολύ πίσω για να πάρει την μπάλα. Ο Ντι Μαρία «πρόσεχε» τις κινήσεις του Αλβες και ακόμα και ο Μπενζεμά πίεζε τον Μπουσκέτς από πίσω βοηθώντας την μεσαία γραμμή στο να αντιμετωπίζει τους μέσους της Μπάρτσα.Οι παίκτες της Ρεάλ δεν έχαναν τις θέσεις τους στην φάση της άμυνας όπως συνέβη στο παιχνίδι στο «Καμπ Νου». Είχαν μεγάλη συγκέντρωση και εξασφάλιζαν στην φάση άμυνας την αριθμητική υπερχοή στην άμυνα τους, αλλά πολλές φορές και στην μεσαία γραμμή με την βοήθεια αυτή του Μπενζεμά. Επίσης, υπήρξε και η συνοχή των γραμμών και μικρή απόσταση μεταξύ αυτών.Ετσ
Keywords
Τυχαία Θέματα