Πρώτο χρυσό στο Μόναχο

Η Αλεξάνδρα Τσιάβου άνοιξε πρώτη το… χορό των ελληνικών επιτυχιών στο Μόναχο, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το Παγκόσμιο Κύπελλο κωπηλασίας, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο σκιφ ελαφρών βαρών. Τέσσερα ελληνικά πληρώματα προκρίθηκαν στους τελικούς των αγωνισμάτων τους και η Τσιάβου ήταν η πρώτη που έπεσε στη μάχη της διάκρισης, ανεβαίνοντας στο βάθρο των νικητών, όπως μας έχει συνηθίσει. Εξασφαλίζοντας αρχικά μια θέση στον τελικό με την καλύτερη επίδοση των ημιτελικών, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά τη δυναμική της φτάνοντας πρώτη στον τερματισμό σε χρόνο 7.43.97.

Την Κυριακή (29/5) θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι αθλητές μας με τους Στέργιο Παπαχρήστο, Γιάννη Τσίλη, Γιώργο Τζιάλλα και Γιάννη Χρήστου στην τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου, που ήταν επίσης πρώτοι στον ημιτελικό με 5.55.46, τους Απόστολο και Νίκο Γκουντούλα στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου οι οποίοι με χρόνο 6.36.52 ήταν δεύτεροι και τις Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Τριανταφυλλιά Καλαμποκά, που ήταν τρίτες στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών με επίδοση 5.21.19.

Αντίθετα, τα υπόλοιπα πληρώματα μας ολοκλήρωσαν τις προσπάθειες τους στη διοργάνωση. Η Κατερίνα Νικολαίδου ήταν 1η στο Γ' τελικό του σκιφ γυναικών και 13η στη γενική με 7.53.26, οι Γιώργος και Λευτέρης Κόνσολας ήταν 3οι στον Γ/ τελικό του διπλού σκιφ ελ βαρών και 15οι στη γενική με 6.40.05, οι Τζανίνης-Άγγελόπουλος ήταν 1οι στον Δ’ τελικό του διπλού σκιφ και 19οι στη γενική με 6.33.10 και οι Γιάνναρος-Μαγδανής ήταν 2οι στον Δ΄ τελικό του διπλού σκιφ ελ βαρών και 20οι στη γενική με 6.36.10.
Keywords
Τυχαία Θέματα