Ποτέ σε τρίτο ματς!

Μια παράδοξη παράδοση ισχύει για τα παιχνίδια του Ολυμπιακού στα playoffs της Ευρωλίγκας την τελευταία τετραετία. Το gazzetta.gr θυμίζει ότι δεν έχει κερδίσει ποτέ το τρίτο ματς της σειράς !Η προϊστορία και όσα έχουν προηγηθεί μεταξύ διαφορετικών ομάδων σε διαφορετικές χρονιές δεν παίζει μπάσκετ, αλλά σύμφωνα με τα πεπραγμένα των «ερυθρολεύκων» στην ιστορία της Ευρωλίγκας την τελευταία τετραετία, προκύπτει ένα ενδιαφέρον
στοιχείο. Οι Πειραιώτες δεν έχουν καταφέρει να κερδίσει σε κανένα τρίτο παιχνίδι των προημιτελικών, τα οποία κατά σύμπτωση και τα τέσσερα ήταν εκτός έδρας.

Τις σεζόν2005-06 και 2006-07 η πρόκριση κρίνονταν στις δυο νίκες και ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με μειονέκτημα έδρας απέναντι σε Μακάμπι και ΤΣΣΚΑ. Και τις δυο φορές ταξίδεψε σε Ισραήλ και Μόσχα για να κάνει το break και να προκριθεί, αλλά ηττήθηκε και έμεινε εκτός φάιναλ φορ.

Στις δυο τελευταίες χρονιές έχοντας το πλεονέκτημα έδρας, οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν από Ρεάλ και Πρόκομ στα τρία παιχνίδια έχοντας όμως πετύχει νωρίτερα το 2-0 στο ΣΕΦ. Και στις δυο περιπτώσεις κέρδισαν εκτός έδρας στο τέταρτο ματς και προκρίθηκαν σε Βερολίνο και Παρίσι αντίστοιχα χωρίς να χρειαστεί να επιστρέψει η σειρά στον Πειραιά για πέμπτο ματς.

Οι παραδόσεις ωστόσο είναι για να σπάνε και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζεται φέτος να σταματήσουν την.. κατάρα του τρίτου και φαρμακερού ματς για να επανακτήσουν το πλεονέκτημα έδρας και να αναγκάσουν τη Σιένα να αγωνίζεται με την πλάτη στον τοίχο.

Τα τρίτα παιχνίδια του Ολυμπιακού στα playoffs
2005-06 Μακάμπι-Ολυμπιακός 77-73
2006-07 ΤΣΣΚΑ-Ολυμπιακός 81-56
2007-08 Ρεάλ Μ.-Ολυμπιακός 71-63
2009-10 Πρόκομ-Ολυμπιακός 81-78
Keywords
Τυχαία Θέματα