Πως ξανάγινε ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ!

Ο Πανιώνιος κατάφερε να σώσει την παρτίδα και παρέμεινε στα μεγάλα σαλόνια. Οι «κυανέρυθροι» πραγματοποίησαν εντυπωσιακό δεύτερο γύρο και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τους λόγους της μεταμόρφωσης από τον Ιανουάριο και μετά.Με το τέλος του πρώτου γύρου ο Πανιώνιος βρισκόταν στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με 15 βαθμούς μαζί με τον Πανσερραϊκό με μοναδική
ομάδα από κάτω την Λάρισα. Συνυπολογίζοντας τα τεράστια διοικητικά προβλήματα (αποχώρηση Τσακίρη-προσπάθεια αγοράς Ψωμιάδη), το δύσκολο πρόγραμμα, αλλά και το αγωνιστικό χάλι της ομάδας, ο Πανιώνιος ήταν το Νο2 φαβορί για τον υποβιβασμό. Πέντε ήταν οι λόγοι της μεταμόρφωσης της ομάδας και στον δεύτερο γύρο έκανε πορεία πρωταθλητισμού. 

Διοίκηση

Το μεγάλο έγκλημα με τον ερχομό του Μάκη Ψωμιάδη αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή και ο Ερασιτέχνης με πρωτεργάτη τον Γεράσιμο Βεντούρη, αποφάσισε να βγει μπροστά και να αναλάβει σε μία δύσκολη αποστολή (πολλοί την χαρακτήρισαν και ακατόρθωτη) να βγάλει την ομάδα από το αγωνιστικό τέλμα.

Το ευχάριστο για την ομάδα ήταν ότι αυτοί που ανέλαβαν ήταν μέσα από την οικογένεια του συλλόγου, ήταν Πανιώνιοι, είχαν τους ίδιους φόβους με τον κόσμο και πονούσαν την ομάδα, οπότε γνώριζαν καλά τι γιατρικό χρειαζόταν. Αυτό φάνηκε καθαρά και με τις κινήσεις τους και τα αντανακλαστικά τους (πρόσληψη Λεμονή, μεταγραφές Μήτρογλου και σία) που συντέλεσαν στην σωτηρία της ομάδας.

Προπονητής

Κακά τα ψέματα χωρίς έναν καλό προπονητή δεν πουθενά. Ο συμπαθής κατά τα άλλα Μίκαελ Στόρε πέρασε και δεν ακούμπησε (και μεταξύ μας αν έμενε και άλλο θα είχε καταδικάσει την ομάδα σε σίγουρο υποβιβασμό). Έτσι, η διοίκηση αποφάσισε να δώσει τα ηνία σε έναν από τους καλύτερους Έλληνες προπονητές.

Ο Τάκης Λεμονής που είχε φορέσει και την κυανέρυθρη φανέλα, γνώριζε καλά τι θα αντιμετώπιζε από το προηγούμενο πέρασμά του (ούτε ένα μήνα δεν κάθισε το 2008), και κουβαλούσε μαζί του την εμπειρία, τις πλούσιες ποδοσφαιρικές του παραστάσεις, αλλά ακόμα και τις γνωριμίες του (αυτός ήταν ένας από τους κύριους λόγους που ο Μήτρογλου δέχτηκε να έρθει στην Πλατεία). Ο Αθηναίος προπονητής πίστεψε στους παίκτες, δούλεψε μαζί τους και τα αποτελέσματα φάνηκαν. Μπορεί με την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση να είναι αρκετά ακριβός για το βαλάντιο του Πανιωνίου, αλλά το αποτέλεσμα τον δικαιώνει.

Μήτρογλου

Το υλικό του Πανιωνίου δεν είναι κακό, απλά η ομάδα είχε χτυπητές αδυναμίες σε συγκεκριμένες θέσεις. Μία από αυτές ήταν του σέντερ φορ, αφού ο Γιώργος Κιντής προτίμησε να αφήσει την ομάδα γυμνή μπροστά. Η απόκτηση επιθετικού τον Ιανουάριο ήταν επιτακτική. Η επιμονή των ανθρώπων του Πανιωνίου στην απόκτηση του Μήτρογλου δικαιώνεται συνεχώς, καθώς ο διεθνής επιθετικός οδηγεί την ομάδα στη σωτηρία.

Για πρώτη φορά ο Μήτρογλου φόρεσε τη φανέλα του Πανιωνίου στο ματς με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη και σκόραρε μάλιστα δύο φορές. Σε δέκα παιχνίδια με τον Πανιώνιο έχει σκοράρει οκτώ φορές έχοντας χαρίσει ούτε λίγ
Keywords
Τυχαία Θέματα