Οι ατσίδες και ο Στρος Καν

Ο Χάρης Ξύδης στο blog του στο gazzetta.gr επιλέγει τους πρωταγωνιστές του πλουσιότατου διημέρου τόσο στα αθλητικά, όσο και εκτός από αυτά. Θα μπορούσε άνετα ο Κυπελλούχος Ελλάδας στο μπάσκετ Ολυμπιακός, να ήταν ο πρωταγωνιστής του πλουσιότατου διημέρου. Και τον αέρα έχει πάρει του εξάστερου Παναθηναϊκού
και καλό για το άθλημα αποτελεί η αλλαγή σκυτάλης στην κορυφή και ωραιότατα παίζει το παιχνίδι «το αλεπουδάκι εκατό, η αλεπού εκατόν ένα», ο Ίβκοβιτς με τον Ομπράντοβιτς.
 
Κρίμα μόνο για τον κύριο Θανάση Γιαννακόπουλο, που γκρινιάζει για το πέμπτο φάουλ του Μπουρούση! Ναι, ήταν και ένα… αράουτ αντικανονικό, σκέτη σφαγή από την… παράγκα του μπάσκετ!
 
Αν δεν προτιμάτε τη μπάλα με τα… σπυριά, πρώτο θέμα θα μπορούσε να είναι ο… ξέφρενος καλπασμός (!) της ΑΕΚ στα πλέι-οφ, η δίκαιη νίκη της επί του ΠΑΟΚ και η διαφαινόμενη κατάκτηση της πρωτιάς, που οδηγεί (φεύ) στους δύο προκριματικούς γύρους του Τσάμπιονς Λιγκ, ντάλα καλοκαίρι.
 
Και αυτό είναι άσχετο με την εικόνα της ομάδας, που δεν ικανοποιεί ακόμη αγωνιστικά αλλά κυρίως επειδή είναι άγνωστο αν και πότε θα βρει πέντε-έξι εκατομμύρια ευρώ για να συμπληρώσει τον φάκελο και εντέλει να έχει δικαίωμα συμμετοχής στην «εφήμερη» περιπέτεια των ευρωπαϊκών Κυπέλλων.
 
Αν είστε φιλεύσπλαχνος άνθρωπος, όπως καλή ώρα ο υποφαινόμενος, θα μπορούσε πρωταγωνιστής των τελευταίων μηνών να χαρακτηριζόταν ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός, που επιτέλους φαίνεται ότι βρίσκει τη… λύτρωσή του καθώς βαδίζει… ασταμάτητα προς τον πάτο του βαρελιού, έτσι ώστε ούτε οι μεγαλομέτοχοι-ανενεργοί και αναμένοντες- να μπορούν να κρυφτούν, ούτε τα τιμημένα γηρατειά της Παιανίας-εγχώρια και αλλοδαπά- να ταλαιπωρήσουν και να ταλαιπωρηθούν άλλη περίοδο εαυτούς και αλλήλους!
 
Είναι βέβαιο ότι θα αναγκαστούν να μάθουν από τα λάθη τους, να εξαλείψουν την αλαζονεία τους, να στραφούν στις υποδομές τους και τελικά να απλώνουν χέρια και πόδια μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμά τους.
 
Αν είστε όμως λάτρεις της περιφέρειας, θα μπορούσατε σήμερα να εκθειάζετε, έστω και καθυστερημένα τον Παναιτωλικό και τον ΠΑΣ Γιάννινα που ανέβηκαν στην Α’ Εθνική και σφύζουν από υγεία, τον ΟΦΗ που θυμίζει παλιές καλές μέρες και την Επανομή που επιστρέφει έπειτα από 30 χρόνια στη Β’ Εθνική.
 
Ως Ευρωπαίοι όμως θα μπορούσατε να σταθείτε στην παντοκρατορία του Μάντσεστερ (πρωταθλήτρια η Γιουνάιτεντ, ξεπέρασε τη Λίβερπουλ-κυπελλούχος η Σίτι), στην επιστροφή του Άγιαξ (πρωταθλητής ξανά, συμπλήρωσε 30 τίτλους στην Ολλανδία) ή να επαινέσετε τον πολιτισμό και την ομαδικότητα παικτών και 400.000 φιλάθλων, που κατέκλυσαν τους δρόμους του Ντόρτμουντ κατά τη διάρκεια της πομπής θριάμβου για την κατάκτηση της φετινής Μπουντεσλίγκα.
 
Αν όμως είστε… ψαγμένος και δεν σας ικανοποιούν τα καθιερωμένα, έχετε να επιλέξετε μεταξύ του… θριάμβου του Λούκας Γιώρκα, ο οποίος ξεπέρασε όλους τους σκοπέλους, δεν καταποντίστηκε (!) και κατέλαβε την 7η θέση στην  Eurovision και της ελληνικής εκδίκησης
Keywords
Τυχαία Θέματα