Νέα υποψηφιότητα από το Τόκιο

Ο φονικός σεισμός και το καταστροφικό τσουνάμι δεν «λύγισαν» στο ελάχιστο τους Ιάπωνες που προσπαθούν να επιστρέψουν σε κανονικούς ρυθμούς. Υποψηφιότητα για τους Αγώνες του 2020 θα καταθέσει το Τόκιο.Στην Άπω Ανατολή προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να βάλουν και πάλι σε μια τάξη τη ζωή τους. Κι αν τα πράγματα τη δεδομένη στιγμή είναι εξαιρετικά επικίνδυνα και ανησυχητικά λόγω της ραδιενέργειας ο λαός της Ιαπωνίας θέλει να ελπίζει για το καλύτερο.

Για αυτό και ο κυβερνήτης, Σιντάρο Ισιχάρα,
ο οποίος κέρδισε πρόσφατα στις εκλογές για τέταρτη συνεχή φορά αναλαμβάνει δράσεις, ανακοινώνοντας ότι το Τόκιο θα καταθέσει υποψηφιότητα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Η ιαπωνική πρωτεύουσα διεκδίκησε και την αντίστοιχη διοργάνωση του 2016, όμως το Ρίο ήταν η πόλη που πήρε τελικά το χρίσμα.

«Μπορεί οι Αγώνες να βρίσκονται εννιά χρόνια μακριά, όμως μπορούμε από τώρα να σηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε σκληρά, με την ελπίδα ότι θα βοηθήσουμε τη χώρα να ανακάμψει με τον καλύτερο τρόπο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ισιχάρα.

Οι υποψηφιότητες θα κατατεθούν επίσημα στη ΔΟΕ την 1η Σεπτέμβρη, ενώ ενδιαφέρον για τη φιλοξενία του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος έχουν εκδηλώσει ακόμη η Ρώμη, η Κωνσταντινούπολη, το Βερολίνο, η Ντόχα και το Κέιπ Τάουν. Η τελική απόφαση θα ληφθεί στο Μπουένος Άιρες τον Σεπτέμβριο του 2013.
Keywords
Τυχαία Θέματα