Κοντός αλλά θαυματουργός! (videos)

13:21 8/6/2011 - Πηγή: Gazzetta
Στην αγαπημένη του Σεβίλλη στρέφεται και για τον αντικαταστάτη του Νάτσο Σκόκο ο Μανόλο Χιμένεθ. Το gazzetta παρουσιάζει τον κοντό αλλά θαυματουργό Λαουτάρο Ακόστα, που θέλει η ΑΕΚ. Ο 23χρονος Ακόστα γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1988 στην Αλμιράντε και από μικρός εντάχθηκε στις ακαδημίες της Λανούς. Από την πρώτη στιγμή έδειξε την αξία του φανερώνοντας δείγματα του πλούσιου ταλέντου του. Η μαγική τριάδα της Λανούς

Έτσι, το 2006 ανεβαίνει στην πρώτη ομάδα της
Λανούς με την οποία την ίδια χρονιά πραγματοποιεί ντεμπούτο και εντυπωσιάζει. Αμέσως γίνεται βασικός και αναντικατάστατος. Με τους Βαλέρι και Σαντ δημιουργούν τρομερή τριάδα και οδηγούν την «γκρανάτα» στο πρώτο της πρωτάθλημα στο Απερτούρα του  2007, το οποίο κατακτούν μέσα στο θρυλικό «Μπομπονέρα».

Όπως είναι λογικό οι εμφανίσεις του δεν περνάνε απαρατήρητες από τις  μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες και φήμες θέλουν τη Γιουβέντους να τον  παρακολουθεί. Τελικά όμως αυτή που καταφέρνει και τον κάνει δικό της είναι η Σεβίλλη, η οποία τον Μάιο του 2008 βγάζει από τα ταμεία της το ποσό των 7  εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της.

Ύστερα από 52 εμφανίσεις και πέντε γκολ ήρθε η ώρα ο μικρόσωμος άσος να περάσει τον Ατλαντικό. Υπογράφει πενταετές συμβόλαιο με τη Σεβίλλη του  Μανόλο Χιμένεθ. Τα πράγματα όμως είναι εντελώς διαφορετικά στην Ευρώπη.  
Μικρόσωμος και ακόμα αδύναμος, προσπαθεί να προσαρμοστεί στις  απαιτήσεις ενός πρωταθλήματος όπως η Πριμέρα Ντιβιζιόν. Έτσι, οι συμμετοχές του με το ζόρι φτάνουν διψήφιο αριθμό (δεν ξεπερνάει καμία χρονιά τις δέκα συμμετοχές στις τρεις χρονιές που βρίσκεται στο «Σάντσεθ Πιθχουάν»).

Άλλωστε στη Σεβίλλη είχε να αντιμετωπίσει τους Λουίς Φαμπιάνο και Κανουτέ που ακόμα ήταν στα καλά τους, οπότε οι ευκαιρίες ήταν ελάχιστες. Ο Αργεντινός επιθετικός δεν βρίσκει χώρο στην επίθεση της Σεβίλλης και επιθυμεί να μετακομίσει σε ομάδα όπου θα έχει χρόνο συμμετοχής και ο Χιμένεθ του προσφέρει αυτή την ευκαιρία, τον οποίο εκτιμά πολύ και είχε εκφραστεί και τον Ιανουάριο με πολύ καλά λόγια για τον προπονητή της ΑΕΚ όταν «έπαιξε» ξανά το όνομά του.

Σημαντικό κεφάλαιο η Εθνική

Όπως κάθε νέο μεγάλο αστέρι στην Αργεντινή, έτσι και ο Ακόστα καλείται στις μικρές εθνικές ομάδες της χώρας όπου και εκεί αφήνει το στίγμα του. Ο Ούγκο Τοκάλι τον καλεί στην αποστολή της ομάδας κάτω των 20 ετών στο τουρνουά Νέων της Λατινικής Αμερικής στην Παραγουάη. Έχοντας συμπαίκτες του Ντι Μαρία, Μπανέγκα, Ινσούα, Ρομέρο και Μόουτσε, καταφέρνει να γίνει ο ήρωας της τελευταίας στιγμής.

Η Αργεντινή τερματίζει δεύτερη, αλλά ο Ακόστα με γκολ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων απέναντι στην Ουρουγουάη δίνει την πρόκριση στην ομάδα του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων του 2007, όσο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου (δύο διοργανώσεις τις οποίες κατέκτησε η Αλμπιτσελέστε).

Ο Ακόστα δεν θα μπορούσε να απουσιάσει σε καμία από τις δύο διοργανώσεις (άλλωστε χάρη σε αυτόν η Αργεντινή βρέθηκε εκεί) και με συμπαί
Keywords
Τυχαία Θέματα