Κίνδυνος να χάσει το ντέρμι στα... χαρτιά η Ζενίτ!

Η Ζενίτ κινδυνεύει να χάσει το ντέρμπι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, το οποίο έληξε ισόπαλο 1-1, καθώς δεν υπήρχε γηγενής παίκτης κάτω των 20 ετών στην αποστολή της, όπως ορίζουν οι κανονισμοί!Η Ζενίτ υποδέχθηκε στο «Πετρόφσκι» την ΤΣΣΚΑ για την 4η αγωνιστική του ρωσικού πρωταθλήματος και το παιχνίδι τελείωσε ισόπαλο 1-1. Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι επέλεξε να μη συμπεριλάβει έναν γηγενή παίκτη κάτω των 20 ετών στην αποστολή των γηπεδούχων, κάτι που
συνιστά παραβίαση των κανονισμών και στη φετινή περίοδο τιμωρείται πολύ αυστηρά. Οι ποινές περιλαμβάνουν εκτός από χρηματικό πρόστιμο, κάτι που ίσχυε και πέρυσι, μέχρι και ήττα στα... χαρτιά!

Ο πρόεδρος και ο τεχνικός διευθυντής της ΤΣΣΚΑ δήλωσαν ότι οι Μοσχοβίτες δε θα καταθέσουν ένσταση, όμως μετά τις δηλώσεις του Λουτσιάνο Σπαλέτι ότι αυτό έγινε εσκεμμένα η λίγκα έχει πάρει την κατάσταση στα χέρια της και η απόφαση αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

«Η Ζενίτ παραβίασε τους κανόνες του πρωταθλήματος. Οι κανονισμοί ισχύουν για όλους και επιβάλουν την παρουσία ενός γηγενή παίκτη, Ρώσου πολίτη, ο οποίος να είναι γεννημένος τουλάχιστον το 1990. Οι κυρώσεις περιλαμβάνουν από πρόστιμο ύψους 200 χιλιάδων ρουβλιών (5000 ευρώ) έως και κατοχύρωση του αγώνα στην ΤΣΣΚΑ με 3-0», σχολίασε το πρόεδρος της ρωσικής πρέμιερ λιγκ Σεργκέι Φρουσένκο.

Ο πρόεδρος της Ζενίτ Αλεξάντρ Ντιούκοφ τόνισε ότι η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης θα δεχθεί τις κυρώσεις που θα της επιβληθούν αδιαμαρτύρητα. «Κατά τη γνώμη μου οι κανόνες παραβιάστηκαν. Προσωπικά γνώριζα τον συγκεκριμένο κανονισμό, όμως δε γνώριζα ότι η παραβίασή του συνεπάγεται τέτοιες κυρώσεις. Έγινε ένα λάθος και δεν πρόκειται να ρίξουμε το φταίξιμο σε κανέναν άλλο. Είμαστε πρόθυμοι να δεχθούμε οποιαδήποτε ποινή μας επιβληθεί, από χρηματικό πρόστιμο μέχρι και την κατοχύρωση του αγώνα στην ΤΣΣΚΑ με 3-0.

Ο σύλλογος έκανε λάθος. Ποιος ακριβώς ευθύνεται δεν το γνωρίζω, όμως θα γίνει εσωτερική έρευνα για να βγουν τα σωστά συμπεράσματα. Η απόφαση του Λουτσιάνο Σπαλέτι για την αποστολή της ομάδας ήταν λανθασμένη όσον αφορά του κανονισμούς και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αποδεχθεί την τιμωρία που θα του επιβληθεί», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της ΤΣΣΚΑ στο θέμα αναφέρθηκαν τόσο ο πρόεδρος της ομάδας Γεβγκένι Γκινέρ όσο και ο τεχνικός διευθυντής της Ρόμαν Μπαμπάεφ, τονίζοντας αμφότεροι ότι η «ομάδα του στρατού» δεν πρόκειται να καταθέσει έφεση για να πάρει το παιχνίδι στα... χαρτιά. «Αναμετρήθηκαν οι δύο καλύτερες ομάδες στη Ρωσία. Το αποτέλεσμα (1-1) ήταν απολύτως φυσιολογικό. Λυπάμαι πολύ για την κατάσταση που δημιουργήθηκε. Μπορεί να συμβεί στον καθένα και αυτό πρέπει να το λάβει υπόψη της η λίγκα. Η ΤΣΣΚΑ πάντα εστιάζει στο αγωνιστικό κομμάτι και δεν ασχολείται ποτέ με εξωαγωνιστικούς παράγοντες. Λυπάμαι για το γεγονός ότι αυτό συνέβη απέναντι στον μεγάλο αντίπαλό μας, τη Ζενίτ», σχολίασε ο πρώτος.

«Δε σκοπεύουμε να καταθέσουμε ένσταση για το παιχνίδι, καθώς πιστεύουμε ότι απλά έγινε ένα λάθος. Η ΤΣΣΚΑ θέλει πάντα ν
Keywords
Τυχαία Θέματα