Ιτούδης: «Καλή πρόβα για το Final Four»

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στην πρεμιέρα των φετινών πλέι οφ της Α1 το Περιστέρι (6.00μ.μ, ΕΤ-1), με τον Δημήτρη Ιτούδη να θεωρεί ότι η αναμέτρηση με την ομάδα των δυτικών προαστίων θα αποτελέσει για τους «πράσινους» μία καλή πρόβα, εν όψει του Final Four της Ευρωλίγκας.Ο άμεσος συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο των πρωταθλητών Ελλάδος,
Δημήτρης Ιτούδης, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM 103,3» για...

... τον εντός έδρας αγώνα με την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη:

«Είναι ένα κίνητρο για τον Παναθηναϊκό αυτά τα παιχνίδια. Οι υποχρεώσεις σίγουρα είναι υψηλές. Εάν δεν έχεις κίνητρο άλλωστε δεν έρχεσαι στον Παναθηναϊκό. Μπαίνουμε σε μια σειρά πλέι οφ και πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα παιχνίδια με το Περιστέρι με σεβασμό.

Δουλέψαμε και θα δουλέψουμε σκληρά . Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, καθώς έχουμε να τα βάλουμε με μια ομάδα σοβαρή με πλάνο και καθοδήγηση. Θα είναι σίγουρα μια καλή πρόβα για εμάς για αυτό που έρχεται μετά».

... την προετοιμασία του Παναθηναϊκού, εν όψει του Final Four της Βαρκελώνης:

«Εμείς σαν προπονητές θα πρέπει να είμαστε ένα βήμα πιο μπροστά. Να προετοιμάζουμε τους παίκτες για τα επόμενα παιχνίδια. Το σημαντικό είναι ότι είμαστε πλήρεις αυτό είναι το ζητούμενο. Θέλουμε να μπούμε σε έναν καλό ρυθμό.

Σίγουρα  δεν μπορούμε να βρούμε κοινά στοιχεία ανάμεσα στο Περιστέρι και την Σιένα. Να βρούμε όμως κοινά στοιχεία που έχουν αν κάνουν με εμάς και ένα από αυτά είναι η συγκέντρωση που πρέπει να έχουμε και στα δύο ματς.

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να είναι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι με την Σιένα καθώς σε ένα Final Four αυτό που μετράει είναι να μην αποσπά την προσοχή σου κανένας και να παίξεις το μπάσκετ σου. Να βγάλεις οποιοδήποτε συναίσθημα από μέσα σου και να παίξεις αυτό που ξέρεις…

Αυτό το παιχνίδι με την Σιένα θα έχει υψηλό ρυθμό, καθώς η ιταλική ομάδα διαθέτει έμπειρους παίκτες. Υπάρχουν παίκτες στην Σιένα  όπως ο Καουκένας και ο Στόουνρουκ ο οποίος είναι ο στυλοβάτης της άμυνας.

Ο Λαβρίνοβιτς είναι αυτός που αλλάζει επιθετικά τις ισορροπίες στην επίθεση της ομάδας του. Αυτοί σε σχέση με τα γκαρντ συνθέτουν έναν σοβαρό αντίπαλο για εμάς».
Keywords
Τυχαία Θέματα