Η... ώρα του Ντιρκ! (vids)

Οι Μάβερικς επιστρέφουν μετά από πέντε χρόνια στους τελικούς των playoffs του ΝΒΑ, δια... χειρός Ντιρκ Νοβίτσκι, με τον Γερμανό σούπερ σταρ να ετοιμάζεται πλέον να... εκδικηθεί τον Ντουέιν Ουέιντ.
  Οι Μαβς πήραν τα ξημερώματα την πρόκριση για τους φετινούς τελικούς των playoffs του ΝΒΑ, καθώς έκαναν το 4-1 στην τελική σειρά της δυτικής περιφέρειας κόντρα στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, και πλέον αναμένουν
να βρεθούν ξανά αντιμέτωποι με τους Μαϊάμι Χιτ, στην τελική φάση του πρωταθλήματος, μετά την προ πενταετίας μεταξύ τους «μάχη».

Ο 33χρονος All Star φόργουορντ είναι ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής της φετινής εξαιρετικής πορείας της ομάδας του Ντάλας, αφού μετρά συνολικά 23 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2.6 ασίστ και 1 τάπα κατά μέσο όρο.

Οι Μάβερικς έδειξαν από... νωρίς τις διαθέσεις τους στην φετινή σεζόν, καθώς με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, τερμάτισαν στην τρίτη θέση της δυτικής περιφέρειας (ρεκόρ 57-25). Ωστόσο, στα playoffs απέδειξαν ότι είναι ικανοί να κάνουν την... υπέρβαση. Ξεπέρασαν το εμπόδιο των Μπλέιζερς στον πρώτο γύρο (4-2) και εν συνεχεία το επόμενο... θύμα τους ήταν οι Λέικερς. Η παρέα του «Big Dirk» έριξε στο... καναβάτσο τους πρωταθλητές ΝΒΑ, με... εμφατικό τρόπο, αφού έφτασε σε τέσσερις διαδοχικές νίκες επί των «Λιμνανθρώπων». Οι Θάντερ δεν θα μπορούσαν να σταθούν... εμπόδιο στην πορεία των Μαβς για τους τελικούς και πλέον η ομάδα του Ντάλας αδημονεί να πάρει την... εκδίκησή της από τους Χιτ για την προ πενταετίας, απώλεια του τίτλου.

Νοβίτσκι: «Θέλουμε το πρωτάθλημα...»

Ο ηγέτης των Μαβς, Ντιρκ Νοβίτσκι, αναφερόμενος στην... επιστροφή της ομάδας του στους τελικούς των playoffs του ΝΒΑ, τόνισε: «Οτι έγινε μέχρι στιγμής έγινε... Τώρα πρέπει να χαρούμε το πολύ για μία μέρα και μετά να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Είχαμε πει από τον Οκτώβριο ότι θέλουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Οταν φτάνεις τόσο μακριά δεν μπορείς καν να σκέφτεσαι την δεύτερη θέση. Εμείς οφείλουμε να μείνουμε σεμνοί και να κοιτάξουμε τον επόμενο αντίπαλό μας, όποιος και αν είναι αυτός».

«Υπόκλιση» Καρλάιλ σε... Μάριον

Από την πλευρά του, ο τεχνικός των Μάβερικς, Ρικ Καρλάιλ, μιλώντας μετά την τελευταία νίκη της ομάδας του επί των Θάντερ, για την απόδοση του Σον Μάριον (σ.σ πρωταγωνιστής του αγώνα με 26 πόντους): «Είναι ένας από τους σταρ μας. Μιλάμε για έναν σπουδαίο παίκτη με μία πολλή υποτιμημένη καριέρα. Ο Σον βρίσκεται στο Top-5 σχεδόν όλων των στατιστικών κατηγοριών δεν είναι κάποιος τυχαίος. Ολοι στέκονται στον Nτιρκ, ο οποίος ήταν πραγματικά καταπληκτικός, όμως η απόδοση του Μάριον σε άμυνα και επίθεση σε αυτή τη σειρά ήταν καταλυτική για εμάς. Οι Θάντερ είναι σπουδαία ομάδα με καλούς παίκτες. Και είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα τους. Εμείς όμως νιώθουμε ότι τώρα είναι η δική μας ώρα».

Μπρουκς: «Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε...»

Ο τεχνικός των «Κεραυνών», Σκοτ Μπρουκς, σημείωσε: «Σε έναν χρόνο από τώρα πάλι όλο οι παίκτες μας θα είναι
Keywords
Τυχαία Θέματα