Η... οικογένεια του μπάσκετ

Ίβκοβιτς και Ομπράντοβιτς εξήγησαν πως η κόντρα για τον τίτλο είναι μεταξύ ομάδων και όχι αυτών, αφού είναι «μια οικογένεια». Περήφανοι για τη «μάχη» της Θεσσαλονίκης δήλωσαν Μαρκόπουλος και Σούμποτιτς. Το pregame των τελικών ανάμεσα στους «αιώνιους» της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε με αβρότητες, ευχές και αρκετά… προγνωστικά.
Ο Ολυμπιακός εκπροσωπήθηκε από τους Ντούσαν Ίβκοβιτς και Λουκά Μαυροκεφαλίδη, ο Παναθηναϊκός από τους Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Μάικ Μπατίστ, ο ΠΑΟΚ από τους Σούλη Μαρκόπουλο και Μιχάλη Γιαννακίδη και ο Άρης από τους Λευτέρη Σούμποτιτς και Νίκο Χατζηβρέττα.

H συνέντευξη τύπου ξεκίνησε με την τοποθέτηση του Βασίλη Οικονομίδη για τους τελικούς: «Ευχαριστώ που με την παρουσία σας σήμερα τιμάτε αυτή τη συνέντευξη Τύπου που έχει γίνει καθεστώς και συμβαίνει πάντα πριν την τελική έκβαση του πρωταθλήματος. Αυτή θα κρίνει τον πρωταθλητή και για πρώτη φορά έπειτα από αρκετά χρόνια, μέσα στη Θεσσαλονίκη, την τρίτη ομάδα που θα προκριθεί στην Ευρωλίγκα».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ τόνισε για τον ανταγωνισμό του πρωταθλήματος πως «θέλω πέραν των ευχών για ό, τι καλύτερο, να πω ότι ιδιαίτερα για τη Θεσσαλονίκη, που θα κρίνει στην πόλη τη συμμετοχή στην Ευρωλίγκα, ίσως να είναι ένα ερέθισμα για να ξεκινήσει ο ευγενής ανταγωνισμός στη Θεσσαλονίκη. Το πρωτάθλημα είναι υπόθεση δύο ομάδων και αυτό δεν είναι ό, τι καλύτερο, για την ελληνική λίγκα. Επίσης, θα ήθελα να περάσω ένα μήνυμα που πιστεύω ότι το εκπέμπει όλη η οικογένεια του μπάσκετ: η οικογένεια του μπάσκετ δεν θα ανεχτεί μειοψηφίες που μπορούν να χαλάσουν την ατμόσφαιρα αυτών των πολύ ενδιαφερόντων αγώνων. Οι παίκτες θα δώσουν όλη τους τη δύναμη και όπως είπα κανένας από εμάς από εμάς δεν θα ανεχτεί αυτές τις μειοψηφίες. Τους θέλουμε μακριά από το μπάσκετ, που θέλει να περάσει διαφορετικό πολιτισμό. Όλοι προσπαθούμε και παίρνουμε μέτρα και όλοι θέλουμε να προστατέψουμε το άθλημα. Εύχομαι τα καλύτερα».

Ο παρουσιαστής της εκδήλωσης και blogger του gazzetta.gr, Βασίλης Σκουντής ζήτησε από τους παίκτες και προπονητές να κάνουν μια ερώτηση στους συνοδοιπόρους τους, αλλά αυτοί φάνηκαν αρκετά… μουδιασμένοι.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς γύρισε προς τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη και τον ρώτησε αν έχει καθαρό μάτι για τους τελικούς. Ο διεθνής φόργουορντ απάντησε πως «έχω καθαρό μάτι και αγριεμένο». Ο Μπατίστ δεν θέλησε να κάνει ερώτηση στον προπονητή του και τονίζει πως «θέλουμε να κάνουμε ο, τι μας λέει ο προπονητής μας για να πάρουμε το πρωτάθλημα παρά το μειονέκτημα έδρας». Ο Χατζηβρέττας τόνισε πως «το μόνο που έχουμε στο μυαλό μας είναι πως θα κερδίσουμε». Ο Γιαννακίδης συμπλήρωσε για τον προπονητή του λέγοντας ότι «χρόνια μιλάμε μαζί και θα κάνουμε ό, τι μας λέει ο κόουτς».   <a href="http://www.coveritlive.com/mobile.php/option=com_mobile/task=viewaltcast/altcast_code=9ed89d21b6" >LIVE η συνέντευξη των τελικών</a>
Keywords
Τυχαία Θέματα