Η Fult Tilt λέει «όχι» στο data mining - Η κοινότητα του online πόκερ αντιδρά

Η Full Tilt φαίνεται πως τα έχει βάλει με τα sites που καταγράφουν πληροφορίες για τα χέρια και τη δράση στα τραπέζια της. Να θυμίσουμε ότι πριν από ένα μήνα η Full Tilt μετά την αναβάθμιση που έκανε στο λογισμικό της, στέρησε και από το PokerTableRatings.com τη δυνατότητα να μεταφέρει τα παιχνίδια που πραγματοποιούνται εκεί.
Σειρά
είχε και το Sharkscope.com, στο οποίο απαγόρευσε την πρόσβαση στα sit'n'gos τραπέζια της.

Η συγκεκριμένη απόφαση έγινε λόγος να διχαστούν οι παίχτες και να εκφράσουν τις απόψεις τους στο μεγαλύτερο πόκερ forum, το TwoPlusTwo.Κάποιοι από αυτούς τάχθηκαν υπέρ της απόφασης και άλλοι θεώρησαν πως η Full Tilt έκανε μία πολύ λάθος κίνηση να απαγορεύσει το data mining.

Όπως ήταν αναμενόμενο,το TwoPlusTwo δέχθηκε καταιγισμό μηνυμάτων. Οι περισσότερες από τις συζητήσεις επικεντρώθηκαν στο πώς οι παίκτες χρησιμοποιούν τις πληροφορίες και τα στατιστικά από τα tracking sites και κατά πόσο αυτές οι πληροφορίες τους προσφέρουν κάποιο πλεονέκτημα το οποίο μπορεί να θεωρηθεί άδικο για τους υπόλοιπους.

H πλειοψηφία των παιχτών που μίλησαν στο TwoPlusTwo εξέφρασαν έντονα την αντίθεσή τους σε τέτοια προγράμματα και sites.

Απόλυτα σύμφωνος είναι ο «Polar Beard». Κατά την άποψή του το να κάθεσαι σε ένα τραπέζι μιαδυο ώρες είναι κάτι παραπάνω από αρκετό για να αποκτήσεις μια σαφή ιδέα για τον τρόπο παιχνιδιού των αντιπάλων σου και προσθέτει πως αν αυτές οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες σε μια συγκεκριμένη ομάδα παιχτών (αυτούς που πληρώνουν συνδρομή για να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες) τότε το παιχνίδι... περνάει σε άλλο επίπεδο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η απάντηση του mchu1026, ο οποίος είπε πως αν και χρησιμοποιεί τόσο το SharkScope όσο και το PTR αρκετά συχνά, θα χαιρόταν πραγματικά να δει όλα τα sites online πόκερ να τους απαγορεύουν την πρόσβαση στις πληροφορίες.

Με τη Full Tilt να μπλοκάρει τα poker tracking sites το ένα μετά το άλλο, πολλοί ζητούν από την PokerStars να κάνει το ίδιο.

Ακόμη ένας από τους παίχτες που έγραψαν ήταν ο “knef,” που επικοινώνησε με την PokerStars αναφέροντας την περίπτωση των tracking και το site του απάντησε πως «προσπαθεί» να μπλοκάρει τα tracking sites από το να συλλέγουν πληροφορίες.

«Η PokerStars έχει επίγνωση του γεγονότος ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που προσπαθούν να σπάσουν τους κανόνες μας για την εξόρυξη δεδομένων (data mining) και κατά συνέπεια, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω ότι είμαστε στη διαδικασία βελτίωσης του λογισμικού μας για να σταματήσει τη δραστηριότητα αυτή». Σύμφωνα με τον knef η απάντηση δόθηκε από ένα μέλος της υποστήριξη της PokerStars team με το ψευδώνυμο “Regina”.

Μερικά άλλα μέλη σχολιάζουν πως τα tracking sites έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο να έρθουν στην επιφάνεια σημαντικά σκάνδαλα από τον κόσμο του online πόκερ.

Ο RY889 έγραψε πως το PTR βοήθησε στο να μειωθούν οι περιπτώσεις multi-accounting, cheating, bots κ.α. Συμπλήρωσε δε πως η πλ
Keywords
Τυχαία Θέματα