Φυσιολογικά τα... αφύσικα έκρινε η ΕΠΟ!

Η ΕΠΟ έκανε έρευνα για το... περιβόητο παιχνίδι της ΕΠΣ Φθιώτιδας με την Βάρτεμπέργκιχε, το οποίο είχε λήξει με νίκη της δεύτερης 14-1(!), ενώ αρνητική ήταν η απάντηση για το άνοιγμα των φακέλων αδειοοδότησης! Η ΕΠΟ ολοκλήρωσε την έρευνά της για την αναμέτρηση της ΕΠΣ Φθιώτιδας με την Βάρτεμπέργκιχερ (ερασιτεχνική γερμανική ομάδα), που διεξήχθη στα πλαίσια του 7ου UEFA Region’s Cup
στη Μάλτα, και αποφάθηκε ότι το αποτέλεσμα ήταν «απολύτως φυσιολογικό»! Η ελληνική ομάδα ηττήθηκε με 14-1, με τα 7 γκολ να επιτυγχάνονται από το 81' μέχρι το τέλος του αγώνα, με τους Γερμανούς να παίρνουν την πρόκριση στην επόμενη φάση. Η ΕΠΟ αναγκάστηκε να ξεκινήσει έρευνα για την αναμέτρηση μετά από αίτημα του Γ.Γ. Αθλητισμού Πάνου Μπιτσαξή, ο οποίος είχε δηλώσει τότε: «Έκπληκτος και άναυδος πληροφορήθηκα από το δημοσίευμα το οποίο σας αποστέλλω το θέμα με την ΕΠΣ Φθιώτιδας. Αν αληθεύουν τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα, πρόκειται για περίπτωση πρωτοφανούς δυσφήμισης του αθλήματος, καταρράκωσης κάθε έννοιας ευ αγωνίζεσθαι σε διεθνές περιβάλλον και αυταπόδεικτης προσυνεννόησης.

Είμαι βέβαιος ότι η ΕΠΟ θα διερευνήσει το θέμα με ιδιαίτερη προσοχή και θα μας ενημερώσει σχετικά με τις όποιες αποφάσεις των οργάνων της. Με λύπη οφείλω να σημειώσω ότι κάθε κρατική επιχορήγηση προς την ΕΠΣ Φθιώτιδας αναστέλλεται μέχρι την πλήρη εκκαθάριση του θλιβερού αυτού ζητήματος»! Αφού η επιτροπή (Γκιρτζίκης, Καραμελίδης, Κουρίδης) εξέτασε μάρτυρες και παρέλαβε αποδιεκτικά στοιχεία από την UEFA εξέδωσε το παρακάτω πόρισμα: «1.Τα σχόλια και οι ισχυρισμοί των ΜΜΕ ότι «κάθισαν και έφαγαν τόσα γκολ μόνο και μόνο για να μην περάσουν οι Ισπανοί και να περάσουν οι Γερμανοί» δεν ευσταθούν, αφού οι Γερμανοί και με μόνον διαφορά οκτώ (8) τερμάτων προκρίνονταν για την επόμενη φάση.

2.Τα σχόλια και οι ισχυρισμοί των ΜΜΕ ότι «διαμαρτυρήθηκε η Ισπανική ομάδα και ζήτησε έρευνα από την UEFA» είναι ψευδή, αφού ουδεμία τέτοια αντίδραση ουδέποτε υπήρξε.

3.Τα σχόλια και οι ισχυρισμοί των ΜΜΕ περί «στημένου παιχνιδιού ή προσυνεννοημένου παιχνιδιού» δεν ευσταθούν, αφού όπως καταφαίνεται από σχετικό έγγραφο της UEFA ο συγκεκριμένος αγώνας δεν συμπεριλαμβανόταν σε αγώνες στοιχήματος σε κανένα μέρος του κόσμου.

4.Τα σχόλια και οι ισχυρισμοί του τύπου «γιατί δεν έφευγαν στη μέση του αγώνα, για να υπάρξει τόσο βαρύ αποτέλεσμα», είναι ανεπίτρεπτα, αφού αφενός η ομάδα της Φθιώτιδας εκπροσωπούσε την Ελλάδα και θα υπήρχαν βαρύτατες ποινές από μέρους της UEFA, αφετέρου η τυχόν εγκατάλειψη του αγώνα θα έδινε αφορμές για άλλα σχόλια, του τύπου «εγκατέλειψαν τον αγώνα για να μην περάσουνε οι Γερμανοί και να περάσουνε οι Ισπανοί».

5.Με την παρέλευση χρονικού διαστήματος από τον αγώνα και την αποκάλυψη διαφόρων λεπτομερειών, τα σχόλια για «στημένο παιχνίδι ή προσυνεννοημένο παιχνίδι», άλλαξαν σε «ξεφτίλα» και «ντροπιαστικό αποτέλεσμα».

6.Ο παρατηρητής και ο διαιτητής του αγώνα ουδέν το «μεμπτό» ή «αξιοπρόσεκτο» κατά τη διάρκεια του αγώνα παρατήρησαν.
Keywords
Τυχαία Θέματα