«ΦΑΒΟΡΙ ΤΟ ΑΠΟΕΛ, ΑΛΛΑ...»

Την καθιερωμένη διάσκεψη Τύπου πριν από ένα παιχνίδι πρωταθλήματος παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης (13/10) ο προπονητής της ΑΕΛ, Πάμπος Χριστοδούλου, ενόψει και του σαββατιάτικου ντέρμπι με αντίπαλο το ΑΠΟΕΛ στη Λευκωσία.

Ανάμεσα σε άλλα ο Κύπριος τεχνικός, τόνισε:

"Καλείται να δείξει χαρακτήρα": "Για μια ακόμη αγωνιστική, η ομάδα καλείται να δείξει χαρακτήρα. Όπως και τις προηγούμενες εβδομάδες βρήκαμε τον τρόπο, έστω και σε κάποια παιχνίδια πιο δύσκολα από

τα προηγούμενα, έτσι πρέπει να πράξουμε και τώρα. Δείξαμε όμως με τη συμπεριφορά μας, κυρίως αγωνιστικά, ότι έχουμε γίνει μια σοβαρή και δυνατή ομάδα. Όλοι οι αντίπαλοι θέλουν να κερδίζουν την ΑΕΛ και ανάλογα προσαρμόζουν τον τρόπο παιχνιδιού τους". 

"Φαβορί το ΑΠΟΕΛ, αλλά...": "Είναι ένα παιχνίδι ντέρμπι, γιατί η ομάδα της ΑΕΛ έκανε με την όλη παρουσία της να είναι αυτό το παιχνίδι ντέρμπι. Η δυναμική του ΑΠΟΕΛ είναι δεδομένη, έχουν κάνει μία καταπληκτική πορεία στην Ευρώπη, ενώ και στην Κύπρο η πορεία τους είναι πολύ καλή. Φαβορί είναι το ΑΠΟΕΛ, αλλά αυτό δεν... λέει τίποτα. Θα κάνουμε τα πάντα για να έχουμε βαθμολογικό κέρδος, αφού το άγχος και την πίεση θα έχει το ΑΠΟΕΛ".

Μήνυμα στον κόσμο: "Χρειαζόμαστε τον κόσμο δίπλα μας και πρέπει να δώσει το "παρών" μέσα σε αθλητοπρεπή πλαίσια. Θέλουμε από τους οπαδούς μας να... σπρώξουν την ομάδα προς τη νίκη, η οποία σε κάθε μας παιχνίδι είναι ο στόχος μας και ο σκοπός".

"Ο καλύτερος και πιο τυχερός θα κερδίσει": "Αυτή η ομάδα είναι... κτισμένη για να παίζει επιθετικά και όχι για να αμύνεται και να αποκρούει. Θέλω να πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο και θα μπορούμε να κοιτάμε τον αντίπαλο στα μάτια. Αν παίξουν όπως αυτοί ξέρουν υπάρχουν ίσες πιθανότητες με το ΑΠΟΕΛ και όπως είπα προηγουμένως ο καλύτερος και πιο τυχερός θα κερδίσει".

Για το αν ανησυχεί για την πρόκριση της Αγκόλας: "Δεν είναι και το πιο ευχάριστο η πρόκριση της Αγκόλας, αλλά όπως είδατε στο παιχνίδι με τον Άρη δεν αγωνίστηκε ο Ντεντέ, αλλά πάλι αγωνιστήκαμε σαν ομάδα και όχι σαν άτομα και αυτό είναι το σημαντικό για μένα. Και το ταξίδι που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα ήταν για να είμαστε έτοιμοι για να μπορέσουμε να αντικαταστήσουμε τα κενά που μπορεί να δημιουργηθούν".

Για το ΑΠΟΕΛ: "Έχει αυτή την κυκλοφορία της μπάλας και μία δυναμική. Η ομάδα που θα είναι πιο έτοιμη κι από θέμα ψυχολογίας, αλλά και που θα βρεθεί στη μέρα της, θα είναι πιο κοντά στη νίκη. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ στο θέμα τακτική, γιατί το ΑΠΟΕΛ είναι μία ομάδα που μπορεί να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα του παρουσιαστούν".

Για τη δημιουργία του νέου γηπέδου: "Είναι πολύ σημαντικό, αφού το Τσίρειο δεν είναι ποδοσφαιρικό γήπεδο. Ο κόσμος έχει ανάγκη να είναι δίπλα στην ομάδα και θα του δοθεί η ευκαιρία να βρίσκεται πολύ κοντά στην ομάδα. Εύχομαι να είμαι ο πρώτος προπονητής που θα μπει σε αυτό το γήπεδο. Όπως είπα και στον Πλουτή (Αβραάμ) προηγουμένως, είτε θα υπάρχει ένα πανό που θα γράφει "Καλωσόρισες" είτε ένα πανό που δεν ξέρω και εγώ τι θα γρά

Keywords
Τυχαία Θέματα