Επιστολή Κούγια σε Μαρινάκη

Φιλική αναμέτρησης της Παναχαϊκής με τον Ολυμπιακό στην Πάτρα θα ζητήσει ο Αλέξης Κούγιας με επιστολή από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ έδωσε τη συμβουλή του στον πρόεδρο των «ερυθρολεύκων». Τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξής του Αλέξη Κούγια στην εφημερίδα ΦΩΣ

-Τί να περιμένει ο κόσμος της Παναχαϊκής στις μεταγραφές;

«Να περιμένουν καλές μεταγραφές που θα ανεβάσουν σίγουρα το επίπεδο της ομάδα».

-Στόχος να ανεβείτε «τρένο» στη Σούπερ Λίγκα;

«Είναι δύσκολο να ανέβουμε με την πρώτη. Δεν θα το βάλουμε ως στόχο, αν έρθει, όμως, καλώς να έρθει».

-Η γνώμη σου για τον Καλογιάννη ως παράγοντα; Σε εξέπληξε που θέλει να τον πάρει ο Μαρινάκης στον Ολυμπιακό;

«Δεν ξέρω σε τι πόστο θέλει να τον βάλει ο κύριος Μαρινάκης στον Ολυμπιακό. Εκείνο που ξέρω είναι ότι ο Σπύρος Καλογιάννης τα τελευταία χρόνια έχει δείξει μια αξιοζήλευτη συμπεριφορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Περνάει ίσως την καλύτερη παραγοντική εποχή του. Μόνο καλό θα κάνει στον Ολυμπιακό».

-Τον Ολυμπιακό πως τον βλέπεις; Με την ανυπαρξία των αντιπάλων του το θεωρείς απίθανο να παίρνει το πρωτάθλημα άλλα πέντε χρόνια σερί;

«Είναι βέβαιο ότι θα το παίρνει! Εφόσον συνεχιστεί αυτή η κατάσταση στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ και εφόσον ο ΠΑΟΚ με τον Άρη παραμένουν στο επίπεδο μια μόνο εξαιρετικής διαχείρισης, ο Ολυμπιακός θα το παίρνει. Αποφεύγοντας μόνο τα λάθη και αξιοποιώντας τη σταθερή διοίκηση που έχει, όπου τις αποφάσεις τις παίρνει μόνο ένας. Το πολυμετοχικό μοντέλο απέτυχε παταγωδώς. Και αν αποφύγει να αλλάζει πολλούς παίκτες κάθε χρονιά και φτιάξει ομοιογένεια, τότε θα πάει καλά και στην Ευρώπη. Θα ήθελα όμως να πω κάτι ακόμη.

-Ό,τι θέλεις.

«Εκείνο που πρέπει να μην ξεχάσει ποτέ ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είναι ότι σε αυτό το ύψιστο αξίωμα που κατέχει, είναι καθημερινά στο στόχαστρο και του τελευταίου Έλληνα. Οι ενέργειές του πρέπει να δείχνουν ήθος και να έχουν αισθητική. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αν ταυτίσει την κυριαρχία του στο ελληνικό ποδόσφαιρο με την παρουσία ενός Μπέου. Προσωπικότητες όπως ο Μαρινάκης δεν έχουν ανάγκη κανέναν Μπέο.. Εγώ τις επόμενες ημέρες θα στείλω προσωπική επιστολή στον κύριο Μαρινάκη…»

-Με τί περιεχόμενο;

«Θα του στείλω προσωπική επιστολή τόσο ως δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, όσο και ως πρόεδρος της Παναχαϊκής, της ιστορικότερης ομάδας της επαρχίας, με ιστορία 120 χρόνων. Με την επιστολή αυτή θα του ζητήσω να έρθει ο Ολυμπιακός στην Πάτρα, να μας τιμήσει και να τον τιμήσουμε στο επετειακό παιχνίδι για τα 120 χρόνια της Παναχαϊκής. Το γήπεδό μας γέμιζε και φέτος στη Γ’ Εθνική, αν έρθει ο Ολυμπιακός για το φιλικό αυτό εδώ, θα έχουμε 15.000 κόσμο μέσα και 15.000 κόσμο έξω!»
Keywords
Τυχαία Θέματα